• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Bu hafta sinemada neler var?

Bu hafta sinemada neler var?
Cuma günüyle birlikte vizyona giren yeni filmleri siz değerli okuyucularımıza sunuyoruz. Türkiye sinemalarında bu hafta 2'si yerli 8 film vizyona giriyor.

Boynuzlar

Alexandre Aja’nın yönettiği ve Daniel Radcliffe, Max Minghella, Joe Anderson ile Juno Temple’in oynadığı Boynuzlar (Horns), 19 Haziran 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Mars Cinema Group tarafından vizyona çıkarılıyor. Küçük bir kasabada kız arkadaşının ölümüyle suçlanarak herkes tarafından cephe alınan Ig Perish, bir sabah uyandığında kafasında iki adet boynuzun çıktığını görür. Doğaüstü güçlerin de etkisi altına giren Ig Perish, gerçek katili bulmak için harekete geçer. Filmin çekimleri, romandaki göndermelerle örtüşen özellikleri olan, ormanlar arasında, çok da göz önünde olmayan Cennet Bahçesini andıran bir Vancouver kasabasında yapıldı.

01-002.jpg

Dedemle Bu Yaz

ose Bosch’un yönettiği ve Jean Reno, Anna Galiena, Chloe Jouannet ile Hugo Dessioux’un oynadığı Dedemle Bu Yaz (Avis de Mistral – My Summer in Provence), 19 Haziran 2015’de MC Film dağıtımıyla Horizon International tarafından vizyona çıkarılıyor.Bir yaz tatilinde, Lea, Adrien ve küçük kardeşleri Theo, seneler öncesinde yaşanmış bir tartışma nedeniyle hiç görmedikleri dedeleri Paul’ü ziyaret etmek için yaşadığı yere giderler. Ne var ki bu ziyaret hiç de bekledikleri tatile dönüşmez. Çünkü anne ve babaları boşanmanın eşiğindedir ve babaları evi terk etmek üzeredir. Bu olaylar sonrası her birinin tatili başka bir kaosa doğru sürüklenmeye başlar.

03-002.jpg

Hayatımın Şarkısı

Eric Lartigau’nun yönettiği ve Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino ile Louane Emera’nın oynadığı Hayatımın Şarkısı (La Famille Belier – The Belier Family), 19 Haziran 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.Paula ailenin tek işiten üyesi olarak, neredeyse her gün sağır anne babası ile kardeşinin mecburi çevirmenliğini yapmaktadır. Yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkanlığına adaylığını koyan babası Paula’ya daha çok ihtiyaç duyar. O sırada müzik öğretmeni şarkı yarışmasına katılması için Paula’yı teşvik eder. Paula ailesine destek olmakla hayallerinin peşinden gitmek arasında kalır.

05-001.jpg

Kabile

Miroslav Slaboshpitsky’nin yönettiği ve Grigoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy ile Alexander Dsiadevich’in oynadığı Kabile (The Tribe), 19 Haziran 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarıldı. Bu filmde işaret dili konuşuluyor. Altyazı yok, seslendirme yok! Zaten aşk ve nefreti anlamak için sese ihtiyacımız yok. Seyirciyi iki saatliğine bambaşka bir dünyaya sokan film Ukrayna’da sağır ve dilsiz okulunda yatılı okuyan bir gencin başına gelenleri anlatıyor. Senaryosu da yönetmen Miroslav Slaboshpitsky tarafından yazılan filmin görüntü yönetmenliğini Valentyn Vasyanovych yapıyor. 130 dakikalık film Ukrayna yapımı.

07-001.jpg

Kuzu

Kutluğ Ataman’ın yönettiği ve Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan ile Sıla Lara Cantürk’ün oynadığı Kuzu, 19 Haziran 2015'de Mars Dağıtım dağıtımıyla Saatleri Ayarlama Enstitüsü tarafından vizyona çıkarılıyor.Köyün en fakir ailesinin hanımı olan Medine, ogˆlu Mert’in sünneti için köyde ufak da olsa bir s¸ölen yaparak toplum içerisinde varlık gösterebilmeyi çok arzular. Şölen için tandırda pişirmek üzere bir kuzuya ihtiyacı vardır. Kocası İsmail’in tek derdiyse şehre gelen şarkıcıdır. Mert’in ablası Vicdan, kardeşini, eğer düğün için kesecek kuzu bulamazlarsa onu keseceklerine inandırır. Kesilmekten korkan Mert, düğün için kuzu aramaya başlar.

09.jpg

Ölümcül Takip

James McTeigue’nin yönettiği ve Milla Jovovich, Pierce Brosnan, Dylan McDermott ile Angela Bassett’in oynadığı Ölümcül Takip (Survivor), 19 Haziran 2015’de Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.Londra’daki ABD Büyükelçiliğinde görevli Kate Abbott bombalı saldırıdan kıl payı kurtulur. Ancak bu saldırı ve yaşanan kayıplar Kate’in üzerine yıkılır. Şüpheli durumuna düşen ve tek başına kalan Kate, yetkililerden ve kendisini öldürmeye çalışan adamdan bir adım önde olmak zorundadır. Bir yandan adını temize çıkarmaya uğraşırken, diğer yandan da bir terör saldırısını engellemeye çalışacaktır.

12-005.jpg

Ters Yüz

Pete Docter’in yönettiği animasyon film Ters Yüz (Inside Out), 19 Haziran 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor. Babası San Francisco’da yeni bir işe başlayınca Riley de hepimiz gibi Neşe, Korku, Öfke, Tiksinti ve Üzüntü duyguları ile hareket ediyor. Duygular, Riley’nin zihninin içinde ana merkezde yaşıyor ve ona günlük hayatında tavsiyeler veriyorlar. Riley ve duyguları San Francisco’da yeni bir hayata alışmak için büyük çaba sarf ederken ana merkezde kargaşa baş gösteriyor. Neşe’nin, Riley’nin en önemli duygusu olmasına rağmen, diğer duygular yeni bir şehre ve okula uyum sağlama konusunda birbirleriyle çelişiyorlar.

14-002.jpg

İyi Biri

Ayhan Sonyürek’in yönettiği ve Cengiz Bozkurt, Macit Sonkan, Asuman Çakır ile Devrim Atmaca’nın oynadığı İyi Biri, 19 Haziran 2015’de Bir Film dağıtımıyla Anatolian Productions tarafından vizyona çıkarılıyor. İyi Biri, Antakya’nın Samandağ ilçesinde yaşayan, 40 yaşında, tutunamamış bir adamın, ev, iş ve eş bulma hayaliyle Mersin’in Mut ilçesindeki asker arkadaşına gitmek için, yanında köpeğiyle yola çıkmasının ve bu yolculuk boyunca yaşadığı komik, trajikomik hikâyelerin anlatıldığı eğlenceli bir film. Cengiz Bozkurt’la birlikte başrolü paylaşan Karakız adlı köpek, Mersin’deki barınaktan 500 köpek arasından seçilmiştir.

16-003.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim