• BIST 9548.09
  • Altın 2493.337
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.514
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Bu Fuarda Her Şey Organik

Bu Fuarda Her Şey Organik
Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 fuarı Antalya'da başlıyor.

Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 fuarı Antalya'da başlıyor. Her şeyin tamamen organik olduğu fuar için 5 bin metrekarelik alandaki tüm stantlar doldu.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve Sakarya'nın Bilecik ilçesinde uluslararası platformda gerçekleştirilen 2015 Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi bu yıl ikinci defa doğallıktan söz etmeye hazırlanıyor. 2015'te zirve olarak başlayan program bu yıl fuar ve kongre olarak meraklılarını Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 konsepti ile Antalya'da ağırlayacak.

Sağlık, Tarım, Gıda, Spor ve Beslenme ana başlıklarıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, bakanlıklar ve çok sayıda üniversite ile STK'ların desteğiyle hazırlanan fuarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Eşi Dr. Sare Davutoğlu'da yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'da fuarda yer alacak isimler arasında.

"5 BİN METREKARE ALAN TAMAMEN DOLDU"

14-17 Nisan tarihleri arasında Expo Center Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarla ilgi bilgi veren Yüksek İhtisas Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam temasının işleneceğini söyledi. Doğal ve sağlıklı yaşam konusunda çok sayıda firmanın burada yer alacağını da belirten Prof. Karaman, "Ürünler halka sunulacak. Amacımız sağlıklı yaşama konusunda farkındalık oluşturmak. 81 STK temsilciliği ve 8 ilgili bakanlık desteği ile bu proje gerçekleştirilecek. Fuar olurken aynı zamanda kongre ve bilgilendirici seminer olarak düzenlemesi de daha faydalı olacak. 5 bin metrekare alanın sektör üyeleri tarafından dolduruldu. Burada sağlık, spor ve gıda gibi birbirinden farklı alanlar bir arada olacak. Bu yıl bir aksiyon yılı olacak. Çok ciddi bir katılım bekleniyor" dedi.

"TÜRKİYE'DE CİDDİ BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR"

3 gün boyunca 9 büyük etkinliğin olacağı bilgisini veren ve dünyanın 4 bir tarafından farklı doğal ürünlerin sergileneceğini de belirten Prof. Karaman, "Türkiye'de gıda sağlık ve tarım konusunda ciddi bir bilgi kirliliği var. Bizde bu tür etkinliklerle konunun uzmanlarını bir araya getirerek bilgi kirliliklerini gidermeye çalışıyoruz. 101 çeşit bakliyat yemek sergisi, Akdeniz mutfak sergisi organik ürünlerin sergisi olacak. 3 gün boyunca 9 büyük etkinliğimiz olacak. Dünyanın 4 bir yanından tatmadığımız doğal ürünleri de burada tatma fırsatı bulacağız. Statların tamamı doldu ve bu bizi mutlu etti. Bu fuarda kar amacı güdülmedi, bol miktarda ikramlarımız olacak ve tamamen ücretsizdir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim