• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Bu Da ’Kucakta Tahliye’

Bu Da ’Kucakta Tahliye’
İzmir'de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur yolları göle çevirirken, bir okulun tek çıkış yolu su ile kapanınca, öğrenciler veliler tarafından...

İzmir'de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur yolları göle çevirirken, bir okulun tek çıkış yolu su ile kapanınca, öğrenciler veliler tarafından kucakta okuldan tahliye edildi.

İzmir'de hafta başından beri aralıklarla devam eden yağmur, sabah saatlerinde sağanak bir şekilde devam etti. Kısa sürede yağmur suyuyla rögarlardan taşan su, yolları göle çevirdi. Göle dönen yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, özellikle bazı bölgelerde araçlar göle dönen yollarda yolunu değiştirdi. Kentin birçok yerinden bodrum katlarda bulunan ev ve işyerlerini su basarken, itfaiye ve İZSU ekipleri ihbarlara yetişmeye çalıştı. Konak'ta bulunan 1. Sanayi içerisindeki 2824 Sokak ile 2821 Sokak kesişimi göle dönmesi nedeniyle esnaflar dükkanlarını su basmaması için kendi yöntemlerince önlem aldı. Bazı esnaf ise, belediye yetkililerinin gelmemesi üzerine tıkanan rögarları fırça ile açmaya çalıştı. Esnaf yaşanan durumdan yetkilileri suçladı.

KUCAKTA TAHLİYE

Öte yandan, Konak ilçesi Mersinli Mahallesi 2844 Sokak'ta bulunan ve her yağmurda yağmur suları ile dolan Yunuslar Alt Geçit, yine yağmur suları ile doldu. Polis ekipleri, tehlikeli olan yolu araç ve yaya trafiğine kapatırken, alt geçidi açmak için belediye ekipleri çalışma başlattı. Ayrıca, alt geçidin su dolması ile geri tepen su, Çamdibi İlk Okulu ve Orta Okulu'nun tek çıkış noktası olan sokağı suyla doldurdu. Öğle saatlerinde çocuklarını almak için okula gelen veliler, gördükleri manzara karşısında şoke oldular. Dersi biten öğrenciler evlerine gitmek için okuldan çıktıklarında mahsur kaldı. Velilerden kimisi çocuklarını okuldan almak için eve dönüp çizme alırken, kimi ayakkabısını çıkarıp suya öyle girdi kimi ise ayakkabısı ile girdi. 190 öğrenci, velileri tarafından kucakta ve sırtında taşınarak okuldan çıkarıldı.

ÇÖZÜM BULUNAMIYOR

Yılardır aynı sorunu yaşadıklarını dile getiren Mersinli Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Bayduğa, "Vatandaş çocuğunu almaya geldi ancak köprünün atı suyla doldu geri tepen su yolu kapadı, okulun içine de su girmeye başladı. Yıllardır her yağmur yağdığında aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Burada okul var. Yağmur yağdığında aynı manzara olmasın diye buranın su birikmesine çözüm bulun diyoruz yapamıyorlar, bari üst geçit yapın çocuklar mağdur olmasın diyoruz onu da yapmıyorlar. Buradan lağımdan taşan su yollara akıyor, fare leşleri yoldan gidiyor. Hasta olur bu çocuklar" dedi.

Velilerden Gonca Yüzgeç ise, "Bu bir şey değil daha önce çamurların içine giriyorduk. Görüyorsunuz çocuklarımızı kucağımızdan okulundan çıkarıyoruz. Lağımdan akan sular okulun etrafında. Belediye bir çözüm bulamıyor. Çocuklarımız hasta oluyor. Acaba yetkililer ne zaman buranın halini görüp çözüm bulacak. Her yıl evlerimizi dükkanlarımızı su basıyor" diye konuştu.

Bu Da ’Kucakta Tahliye’

Bu Da ’Kucakta Tahliye’

Bu Da ’Kucakta Tahliye’

Bu Da ’Kucakta Tahliye’

Bu Da ’Kucakta Tahliye’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim