• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Bu da çiğköfte kuyruğu

Bu da çiğköfte kuyruğu
Van'da Ramazan ayında çiğköfte satan kebap ustası Bahri Öztürkçü, günde 500 porsiyon çiğköfte sattığını, Ramazan ayı boyunca da 2,5 ton bulgur...

Van'da Ramazan ayında çiğköfte satan kebap ustası Bahri Öztürkçü, günde 500 porsiyon çiğköfte sattığını, Ramazan ayı boyunca da 2,5 ton bulgur ve 800 kilo baharat kullandığını söyledi.

İftar vaktine saatler kala kebap sattığı dükkânın önünde kuyruğa giren vatandaşlar, yıllardır burada çiğköfte aldıklarını ve buradaki lezzetten vazgeçemediklerini ifade ettiler.

İHA muhabirine konuşan Bahri Öztürkçü ise, mesleğinin sırrını kimse ile paylaşmadığını ifade ederek, "Günde yaklaşık 500 porsiyon çiğköfte satıyoruz. Çiğköftenin malzemesi bulgur, pul biber, kekik ve diğer baharat çeşitlerini kullanıyoruz. Ramazan ayı içerisinde 800 kilo civarında baharat ve yaklaşık 2,5 ton bulgur kullanıyoruz. Burada 10 kişi yanımda çalışıyor" dedi.

Çiğköftesinin sırrının doğallıktan olduğunu ifade eden Bahri Usta, "Diğer kısmı meslek sırrıdır, ben de kalsın" diye konuştu.

Kuyrukta bekleyen vatandaşlar ise, her Ramazan ayında burada çiğköfte aldıklarını belirterek, "Bizi bu kuyrukta bekleten tek şey çiğköftenin lezzetidir. Damak tadımıza hitap etmesidir" diye konuştular.

Bu da çiğköfte kuyruğu

Bu da çiğköfte kuyruğu

Bu da çiğköfte kuyruğu

Bu da çiğköfte kuyruğu

Bu da çiğköfte kuyruğu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim