• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bu da AK Partili deve!

Bu da AK Partili deve!
Balıkesir'in düşman işgalinden kurtarılışının 92'nci yıl dönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

 İlk tören saat 10.00'da, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Lokman Ali Yılmaz ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan'ın Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Törene daha sonra Atatürk Stadyumu önündeki alanda devam edildi. Buradaki törene MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Partili Karesi Belediye Başkanı i Yücel Yılmaz, 9'uncu Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, askeri ve adli erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun telgraflarının okunmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunda, 41 bayrak adamın önemli rol oynadığını söyledi.
 
Okuma yurdu ve Alacamescid'te yapılan toplantılarda düşmana karşı silahlı mücadele kararı alındığını vurgulayan Orkan, Balıkesir'in 6 Eylül 1922'de düşman elinden kurtuluşuna kadar, 41 bayrak adamın kararlarıyla önemli mücadeleler yapıldığını, Aznavur isyanının bastırıldığını aktardı.
 
HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ
 
Daha sonra Ritmin Dans Grubu oyuncuları, 16 Mayıs'ta düşmanın İzmir'i işgalinden sonra bir araya gelen 41 bayrak adam ve aldığı kararları temsili olarak canlandırdı. Pamukçu Bengi ekibinin yöresel Bengi Halk oyunu izleyenlerden büyük alkış aldı. Bandırma Sanatsal Kültürel ve Sportif Faaliyetleri Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği de halk oyunları gösterisi sundu. Halk oyunlarının ardından geçit töreni yapıldı. Kağnı arabası ve mermi taşıyan kadınların geçişi sırasında coşku daha da arttı.

060920141729352429491_3.jpg
 
 
KURTULUŞ DEVESİ AK PARTİLİ OLDU
 
Balıkesir'de her kurtuluş bayramının vazgeçilmezi olan deve oyunu bu töreni izlemeye gelenlerden tepki aldı. Protokolün önünde gösteri yapan deve maketinin üzerine AK Parti bayrağı ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce kullandığı flamanın asılması tepkiye yolaçtı. Kurtuluş savaşında ellerini, yüzlerini siyaha boyayıp, post giyerek düşman askerlerini korkuttuğu anlatılan Tülütabaklar'ı canlandıranlar her kurtuluş gününde gibi yine gösteri yaptı. Seyircilerin üzerine yürüyüp korkutan tülütabakların halkın arasına karışmasıyla tören sona erdi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim