• BIST 106.722
  • Altın 143,590
  • Dolar 3,5505
  • Euro 4,1381
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 36 °C

Bu çiçekler midemizi süslüyor

Bu çiçekler  midemizi süslüyor
Antalya'nın Serik ve Korkuteli ilçelerinde Erüst Tarım'ın 7 türde ürettiği yenilebilir çiçekler, özel sofraları süslüyor.

Salatalık, limon, tere, roka, soğan ve hatta sarımsak tatlarını taşıyan yenilebilir çiçeklerden, günlük 10 bin tane tüketiliyor.

Serik ve Korkuteli ilçelerinde faaliyet gösteren Erüst Tarım, minyatür sebzeler, çok sayıda ot çeşidinin yanı sıra, yenilebilen 7 türde de çiçek üretiyor. Bu çiçekler sofralarda süsleme, dekoratif amaçlı da kullanılıyor.

Mini sebzelerden Ege otlarına geniş ve farklı ürün çeşitliliğine sahip firmanın genel müdürü Mustafa Erüst, yaklaşık üç yıl önce Serik İlçesi'ndeki seralarda başlattıkları yenilebilir çiçeklerin, lüks restoran ve 5 yıldızlı otellerden talep gördüğünü söyledi. Kış dönemi Serik, yaz dönemi ise Korkuteli'ndeki yaylada toplam iki dönümde 12 ay boyunca üretim yapıldığını anlatan Mustafa Erüst, bugün 7 tür yenilebilir çiçek üretimleri olduğunu dile getirdi.

GÜNLÜK 10 BİN ADET TÜKETİM

Firmanın ürettiği yenilebilir çiçekleri latin çiçeği, beyaz viyole, mor viyole, salatalık çiçeği, soğan çiçeği, kabak çiçeği ve sarımsak çiçeği olarak sıralayan Erüst, “Bu çiçekler salatalarda ve yemek süslemelerinde kullanılabiliyor. Salatalık çiçeği salatalık, soğan çiçeği soğan, Latin çiçeği roka, tere gibi hepsinin çeşitli tatları var. Özellikle özel yemeklerde kullanılıyor" dedi. Satışı sadece iç pazara yönelik yenilebilir çiçekler İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya'daki süpermarketler ve Bodrum gibi turizm yörelerinde bulunabiliyor. Günlük 10 bin adet tüketim olduğunu belirten Erüst, yenilebilen çiçeklere çok talep aldıklarını söyledi.

HÜLYA AVŞAR DA TATTI

Sofrada bu çiçekleri ilk kez görenlere, bunların yenilebildiği söylendiğinde şaşkınlık yaşandığını, şaka yapıldığının zannedildiğini dile getiren Erüst, Hülya Avşar'ın da bu çiçekleri tattığını anlattı. Erüst, birçok ünlü ismin katıldığı özel yemeklerde bu çiçeklerin yaygın kullanıldığını dile getirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Maden ocağında göçük: 1 ölü24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:48
  • "The Dr. Oz Show" THY uçaklarında24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:43
  • Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönü 1 ay ulaşıma kapalı24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:37
  • Bursa Valisi Küçük Uludağ’ın zirvesine imza attı24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:33
  • İlk kez ekti, 400 bin lira gelir bekliyor24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:24
  • Şehit polis memuru toprağa verildi24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:24
  • Diyarbakır kavruluyor24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:24
  • Kalkavan son yolculuğuna uğurlandı24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:23
  • Şah inn Paradise’dan romantik balayı tatili24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:08
  • Malatya’daki küçük sanayi siteleri taşınıyor24 Temmuz 2017 Pazartesi 14:43
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim