• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Bu açıklamayı TC Maliye Bakanlığı yaptı

Bu açıklamayı TC Maliye Bakanlığı yaptı
Büyük tepki çeken 'renkli fişleme' belgesiyle ilgili haberlere somut cevap veremeyen Maliye Bakanlığı, belgelere yer veren gazetelere adeta kin kustu.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, haberi yayınlayan Zaman, Bugün ve Taraf gazeteleri için 'Şer cephesi kendini ele verdi, tek bir merkezden kontrol edildikleri malum, yalan haber ittifakı' gibi skandal ifadeler kullanıldı. Maksadı aşan açıklama hakkında görüşlerini almak istediğimiz Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise şu ana dek telefonlarımıza çıkmadı.

BELGEYİ GAZETELER ÜRETMİŞ İFTİRASI

Açıklamayı hazırlayanlar daha da ileri giderek belgenin haberi yapanlar tarafından üretildiği iftirasını atmaktan çekinmedi.  Bakanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri, açıklamanın Maliye Bakanlığı Müsteşarı ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bilgisi dahilinde hazırlandığını, Bakanlığın metni olduğunu söyledi. Bir gazetede yayınlanmış fişleme içerikli belgeyi Zaman'ın da dahil olduğu gazetelerin yayınlanması karşısında Maliye Bakanlığı'nın bu kadar sert ve iftiralarla dolu üslupla açıklama yapması, “Türkiye’de gazete ve televizyonlara dönük hükümet baskısının son örneği” olarak nitelendirildi.  

ALEVİ, ULUSALCI, DİYARBAKIRLI…

Taraf Gazetesi'nin önceki gün vergi müfettişliği mülakatına girecek adayların kırmızı, mavi gibi işaretlerle fişlendiğine dair bir belge yayınladı. Lehte olanların mavi olarak işaretlendiği belgede kırmızı listeye alınan adaylarla ilgili 'Alevi', 'Diyarbakırlı', 'Ulusalcı' gibi notlar büyük tepki çekti. Zaman da skandal fişlemeyi farklı kesimlerin tepkilerini de alıp haberleştirerek 'Memur alımında renkli fişleme, ayrımcılık suçudur' başlığıyla dün manşetine taşıdı. Konuyla ilgili abah saatlerinde Maliye Bakanlığı skandal bir açıklama yaptı.  Belgenin doğru olup olmadığına dair tek kelimenin yer almadığı açıklamada Taraf’ın 'Babasının ismi fişleme getirdi' başlıklı haberinin belli bir amaca matuf olmak üzere hazırlanmış, karalamaya dönük maksatlı yalan bir haber olduğu iddia edildi. Açıklamada gazeteler için kabul edilemez ifadeler kullanıldı. O skandal ifadelerden bazıları şöyle: " Haberlerin tek bir merkezden kontrol edildiği malum Bugün, Zaman ve Taraf gazeteleri kendilerinin uydurdukları ve ürettikleri bir belge müsveddesini kullanarak sınava leke düşürmeye çalışmaktadırlar. Bu yalan haber ittifakı ile de şer cephesi kendilerini ele vermişlerdir. Bu haberlerle toplumun belirli kesimlerini maksatlı bir şekilde seçerek sanki o kesimler hedef seçilmiş gibi bir kanaat oluşturmayı çalışmaktadırlar."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim