• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

BTÜ’den ‘Zeytin Dalı Harekatı’na dualı destek

BTÜ’den ‘Zeytin Dalı Harekatı’na dualı destek
Batman Üniversitesince (BTÜ), organize edilen programda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nın...

Batman Üniversitesince (BTÜ), organize edilen programda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nın başarıyla sonuçlanması için Fetih suresi ve dua okundu.

BTÜ tarafından, TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesindeki terörist unsurlara yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nın başarıyla sonuçlanması program organize edildi. Üniversitenin Batı Raman Kampüsü'nde bulunan camide düzenlenen programa, öğretim elemanları, öğrenciler ve üniversite personeli katıldı. Üniversitede eğitim gören Çad, Yemen ve Sudanlı öğrenciler de programa katılarak, ellerini Mehmetçik için semaya kaldırdı. Duayı, Müftü Turgut Erhan yaptırdı.

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, ümmetin milli bütünlüğü ve son ordusu için Afrin'deki güvenlik güçlerine dua ettiklerini belirterek, "Ayaklarına taş değmesin, Allah onları muzaffer eylesin inşallah. Ümmeti Müslümanın son umudu onlar. İslam'ın sancaktarı bu insanlarımız inşallah muzaffer olur, İslam'ı yüceltir. Allah'ın kelamını inşallah cihana yayar. Umudumuz bu, buradan hepimiz hep beraber dua ediyoruz. Onlarla beraberiz. Müftümüz ile dua ettik ve dualarımızı yolladık. Kur'an tilaveti yaptık. İnşallah onlara ulaşır. Kürdü, Türkü, Arap'ı tüm güzelliklerimizle İslam'ın tek yumruk olduğu İslam ordusu inşallah muzaffer olur. Temennimiz bu, bunun için buradayız. Onların arkasındayız. Her zaman duamız onlarla ve Allah onları korusun, ailelerine acı yaşatmasın, şehitlerimizi de cennet mekanına yollasın" dedi.

"Türk ordusu, ordumuzdur"

BTÜ öğrencisi Yemenli İbrahim Ubeyd, Türk ordusunun, Türk, Arap ve Kürtlerden oluşan bir İslam ordusu olduğunu belirterek, "Türk ordusu, ordumuzdur. İnşallah bu İslam ordusu teröre karşı dik duracaktır. Öğrenci olduğumuz için Yemen'den, Çad'dan, Libya'dan, Sudan'dan gelen tüm kardeşlerimiz bugün Müslüman İslam ordumuz için bir araya geldik. Hep birlikte dua ediyoruz. Keşke elimize silah alıp, onların yanında olsaydık. Allah askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun" ifadelerinde bulundu.

Çadlı Abubakar Ali Ahmad Taha adlı öğrenci, Türkiye için dua ettiklerini anlatarak, "Türkiye için dua ediyoruz. Şehitlerimiz için dua ediyoruz. Allah Türkiye'yi korusun" diye konuştu.

"Türkiye'yi vatanım olarak sayıyorum"

Sudanlı Muhammed Ali Emin ise Türkiye'yi vatanı saydığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Sudan'dan geldim ve Türkiye'yi vatanım olarak sayıyorum. Türkiye'yi ülkem görerek yaşıyorum. Onlar ne yaşıyorsa ben de yaşıyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Biz sizinle beraberiz ve dualarımız sizinle."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim