• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

BTÜ’den öğrenci ve mezunlarına yurtdışında eğitim için AIESEC’le işbirliği

BTÜ’den öğrenci ve mezunlarına yurtdışında eğitim için AIESEC’le işbirliği
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu olan AIESEC ile yurtdışı staj ve çalışma olanaklarını içeren bir protokol...

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu olan AIESEC ile yurtdışı staj ve çalışma olanaklarını içeren bir protokol imzaladı.

Üniversite öğrencileri tarafından yürütülen ve 128 ülkede faaliyet gösteren AIESEC ile BTÜ arasında imzalanan protokol ile öğrencileri ve mezunlarına yurt dışı tecrübelerini arttırmaya yönelik yeni çalışmalara başladı.

BTÜ senato salonunda düzenlen törende protokole BTÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur, AIESEC adına ise Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Öztürk imza koydu.

BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur, üniversite öğrenci ve mezunlarının kariyerlerinde yeni ufuklar açılmasına vesile olan AISEC ile işbirliğinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Öğrencilerimiz ve mezunlarımıza uluslararası alandaki sosyal sorumluluk projelerinde görev alma ve staj imkânları sağlayarak aldıkları eğitimi pekiştirmelerine fayda veren AIESEC ile bu işbirliğini yaptık. Bu açıdan BTÜ'nün desteği daha da artarak devam edecek."

AIESEC NEDİR

Dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu AIESEC, 60 bini aşkın üyesi ile 1948 yılından bu yana 124 ülkede faaliyet gösteriyor. AIESEC Bursa Şubesi 1972 yılında çalışmalarına başlamış ve halen aktif bir şekilde devam ediyor.

Kar amacı gütmeyen, politika dışı ve din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen kurum, gerçekleştirdiği değişim programları ile üniversite öğrencilerinin bireysel liderlik gelişimlerine katkı sağlıyor.

AIESEC'te gönüllü olarak çalışan üniversite öğrencileri, uluslararası alanda faaliyet gösteren firmalarda sağladıkları staj olanakları ve toplumsal gelişim projelerinin yanı sıra kendilerine "Dünya Barışı'na katkıda bulunmayı vizyon ediniyor.

BTÜ’den öğrenci ve mezunlarına yurtdışında eğitim için AIESEC’le işbirliği

BTÜ’den öğrenci ve mezunlarına yurtdışında eğitim için AIESEC’le işbirliği

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim