• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

BTSO’dan Hal Esnafına Destek

BTSO’dan Hal Esnafına Destek
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, gıda zincirinin en önemli halkalarından birini oluşturan Bursa Kent Hali'ni...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, gıda zincirinin en önemli halkalarından birini oluşturan Bursa Kent Hali'ni ziyaret etti. Burkay, hal esnafının meselelerine ortak akılla çözüm bulacaklarını söyledi.

Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İşadamları Derneği Başkanı İsmail Aslım ve hal esnafı tarafından ağırlanan BTSO Heyeti, kabzımalların çalışmaları ve talepleri hakkında bilgiler aldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Kent Hali'nin mevcut mimari yapısıyla Türkiye'de ve bölgesinde örnek gösterildiğini ifade etti. İnsan hayatında gıda güvenliğinin hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Burkay, BTSO olarak gıda sektörünün mevcut sorunlarına çözüm bulmak ve sektörün yol haritasını belirlemek adına "Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Raporu'nu hazırladıklarını hatırlattı. Söz konusu raporun kentin ortak aklını harekete geçiren sektör konseylerinin çalışmaları sonucunda ortaya çıktığını belirten Başkan Burkay, "Yaptığımız çalışmalarla sektörde faaliyet gösteren firmalarımızın verimliliği ve yetkinliklerini arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Bursa Kent Hali'nin kentteki gıda zincirinin önemli bir halkasını oluşturduğunu kaydeden İbrahim Burkay, Kent Hali esnafının da her zaman yanında olduklarını ifade etti. Burkay, sektör temsilcilerinin sıkıntılarının çözülmesi noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Hal esnafımızın sorunlarının çözülmesi noktasında gerek yerel yönetimler gerek Ankara nezdinde çalışmalar yapmaya hazırız. Tüm paydaşlarımızın da bu çalışmaların içinde olmasını ve oyunun içinde yer almasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Bursa Kent Hali'nde 100'ü aşkın esnafın faaliyet gösterdiğini dile getiren Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İşadamları Derneği Başkanı İsmail Aslım, BTSO Yönetim Kurulu İbrahim Burkay'ın Bursa ekonomisi için yaptığı kaliteli hizmetleri yakından takip ettiklerini söyledi. Bursa Kent Hali esnafının en büyük sıkıntısının sektördeki kaçak satışlar olduğunu ifade eden Aslım, "Bu konu sektörümüz için büyük bir yara. Hal esnafı olarak sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Yerel yöneticilerimiz ile birlikte bu meselelerin çözülebileceğine inanıyoruz. Bu noktada bizlere her türlü desteği veren BTSO'ya teşekkür ederiz" dedi.

BTSO’dan Hal Esnafına Destek

BTSO’dan Hal Esnafına Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim