• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

BTSO’dan Bursa’ya 1 milyar liralık proje yatırımı

BTSO’dan Bursa’ya 1 milyar liralık proje yatırımı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'ya marka kent kimliği kazandıran projelerin toplam yatırım tutarının...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'ya marka kent kimliği kazandıran projelerin toplam yatırım tutarının 1 milyar olduğunu söyledi.

Ortak aklın gücüyle geleceğe hazırlanan Bursa'nın dönüşüm sürecinin ve yeni vizyonunun paylaşıldığı toplantı BTSO tarafından kente kazandırılan BUTEKOM binasında gerçekleştirildi. Yapım aşaması yeni tamamlanan ve içerisinde Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Kompozit Malzemeler Mükemmeliyet Merkezi'nin yer aldığı binada gerçekleştirilen toplantının onur konuğu Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki oldu.

BTSO öncülüğünde hayata geçirilen projelerle Bursa'nın yaşadığı dönüşüm sürecinin anlatıldığı lansman toplantısında BTSO'nun kente vizyon kazandıran çalışmalarını aktaran Başkan Burkay, Bursa'nın bugüne kadar başardıklarını daha ileriye taşıyabilmesi noktasında kentin ortak aklını harekete geçirdiklerini söyledi. Bu süreçte sanayi ve ticaretin her alanında ortak akılla oluşturulan uzun vadeli stratejilerin kentin vizyonunu da geliştirdiğini ifade eden İbrahim Burkay, "Bursa Büyürse Türkiye Büyür" inancıyla çıktığımız bu yolda artık Türkiye'ye büyük hayaller kurduran ve ülkemizin hedeflerine liderlik eden bir Bursa var. Mazisinden aldığı güçle hayalleri hedeflere, hedefleri ise projelere dönüştüren Bursa'mızın başarısında bu salonu dolduran iş dünyamızın saygıdeğer temsilcilerinin ortak imzası bulunmaktadır" dedi.

Ortak aklın gücünü harekete geçiren ve farklı sektörler arasındaki sinerjiyi yakalayanların rekabetteki liderliği de elinde tuttuğunu ifade eden Başkan Burkay, "Bursa olarak bizim de global rekabeti yeniden şekillendiren gelişmelerden uzak kalma lüksümüz olamaz. 55 yıl önce Türkiye'yi organize sanayi bölgesi yapılanması ile tanıştıran BTSO, bugün de TEKNOSAB ile Bursa'mızı ve ülkemizi yeni bir vizyona kavuşturdu. Çağımızın şartlarına uygun, modern bir altyapıya sahip olan, lojistik avantajlar taşıyan, Ar-Ge ve teknoloji merkezlerinin bulunduğu TEKNOSAB'ı, kendi enerji ihtiyacını alternatif kaynaklardan sağlayacak bir bölge modelinde planladık" şeklinde konuştu.

Bursa'yı ülkenin teknoloji üssü yapma hedefiyle Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'ni 125 milyon liralık bütçe ile kurduklarını hatırlatan Başkan Burkay, Bursalı firmaların uluslararası rekabetteki etkinliğini artırmak amacıyla 10 Ur-Ge projesini hayata geçirerek 150 milyon liralık kaynağı üyelerine sunduklarını söyledi. Küresel Fuar Acentesi Projesi ile her 10 BTSO üyesinden birinin yurt dışındaki fuar organizasyonlarına katıldığını belirten İbrahim Burkay, "Bu sayede Bursa, son 3 yılda 700 firmayla Bilecik ve Eskişehir'in toplamı kadar yeni ihracatçı kazandı. BTSO öncülüğünde gerçekleştirilen 5 ayrı sektördeki yeni nesil fuarlarla Bursa'ya fuarcılıkta yeni bir vizyon kazandırdık. Ticari Safari Projesi ile de 3 yıl gibi bir sürede 8 bin yabancı alıcıyı Bursa'da üyeleriyle bir araya getirdik" dedi.

Firmaların rekabet gücünü artırırken kentin marka kimliğini güçlendirecek BTSO Akademi, Payitaht Çarşı, Mükemmeliyet Merkezleri, BTSO Vefa, İnovasyon ve Tasarım Baharı, Yeşil Büyüme, BTSO Biz, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, MESYEB, BUTGEM ve Değişim Programı gibi birbirinden önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Burkay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bursa'mıza değer katan ve ülkemizi büyüten projeleri hayata geçirirken kaynaklarımızı da en etkin şekilde kullanmaya gayret ettik. Bursa'ya marka kent kimliği kazandıran projelerimizin toplam yatırım tutarı yaklaşık 1 milyar lira civarındadır. Odamızın bu projelere öz kaynaklarından harcadığı rakam ise 50 milyon lirayı bile bulmamaktadır. Yani BTSO olarak Bursamıza harcadığımız tutarın yaklaşık 20 katı değerinde yatırımı kentimize ve üyelerimize kazandırmış olduk."

BTSO'nun "Bursa'nın Dönüşüm Süreci Lansman Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da gördüğü manzaradan çok memnun olduğunu dile getirdi. Özhaseki "Bursa, tarihsel geçmişiyle, mimari örnekleriyle, sanayide göstermiş olduğu başarısıyla, ihracattaki ivmesiyle diğer şehirlerimizin önüne geçiyor. BTSO Başkanımız ile birlikte şehir dinamiklerimizin de "ortak hedef, ortak akıl" diyerek yola çıkmaları Bursamızın gücüne güç katıyor. Siyasilerimiz, yerel aktörlerimiz, Ankara'daki temsilcilerimiz, STK'larımız bir araya gelerek şehir için ne yapılması gerekiyorsa Bursa için onu yapıyorlar. Bu kapsamda Bursamız her türlü övgüyü hak ediyor" dedi.

Toplantıya Bakan Özhaseki'nin yanısıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.

BTSO’dan Bursa’ya 1 milyar liralık proje yatırımı

BTSO’dan Bursa’ya 1 milyar liralık proje yatırımı

BTSO’dan Bursa’ya 1 milyar liralık proje yatırımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim