• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:
Bursa'nın yeni bir fuar alanına ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarcılıkta...

Bursa'nın yeni bir fuar alanına ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarcılıkta olduğu gibi uluslararası nitelikteki kongrelerle de Bursa'nın Türkiye'nin potansiyelini ortaya koyacağını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ile stratejik işbirliğiyle 2015 yılında ulusal ve uluslararası nitelikte 16 fuar organizasyonu düzenlenirken, bu fuarları 70 ülkeden 953 bin kişi ziyaret etti. Yeni yılda düzenlenecek 15 fuarda ise 1 milyon 200 bin ziyaret etmesi hedeflenirken, BTSO Altıparmak Hizmet Binası'nda "TÜYAP Bursa Fuarları 2015-2016" değerlendirildi. Toplantısı'na Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu üyeleri Emin Akça, Fahrettin Gülener ve İlker Duran ile TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyada üretimin son 20 yıldır Batı'dan Doğu'ya doğru kaydığını söyledi. Üretilen ürünlerin doğru pazarlama stratejileriyle sunulması gerektiğini ifade eden Başkan Burkay, pazarlama faaliyetleri içerisinde de fuarcılığın büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Dünyadaki üretim merkezlerinin fuarcılıkta da atağa kalktığını dile getiren İbrahim Burkay, "Bu coğrafyanın en önemli üretim merkezi olduğumuza göre fuarcılığın da merkezi olacağız. Almanya'da Frankfurt her yıl 3 milyon endüstriyel ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Üstelik bu kapsamdaki turistler, diğer turistlere göre birkaç kat fazla harcama yapıyor. Türkiye'de üretimin başkenti Bursa, fuarcılıkta da neden aynı noktaya ulaşmasın" dedi.

"TÜRKİYE'DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

BTSO olarak ortaya koydukları vizyon ile 35 bin Oda üyesine yeni pazarların ve işbirliği fırsatlarının yolunu açtıklarını belirten İbrahim Burkay, "Temel hedefimiz, üyelerimizin ve kentimizin ticaret hacmini arttırmak. Bu kapsamda, 2015 yılı boyunca Küresel Fuar Acentesi ile 32 ülkeden bin 500 üyemizi yurt dışı fuarları ile buluştururken, kentte düzenlediğimiz fuarlarla birlikte Ticari Safari Projemiz ile 70 ülkeden 3 bin kişilik alım heyetimizi ağırladık. Üretimin merkezi Bursa, fuarcılığın da merkezi olmak zorunda. 2015 yılı boyunca Türkiye'de ilk olma niteliğindeki Ev&Stil Fuarı'mızı, İş Kontratları Fuarı'mız COHO'yu, dünyanın kapalı alandaki ilk Blok Mermer Fuarı'nı ve İnşaat Fuarı'mızı gayrimenkul özel bölümü ile gerçekleştirdik" diye konuştu.

"BURSA'NIN YENİ BİR FUAR ALANINA İHTİYACI VAR"

Bursa'nın yeni bir fuar alanına ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade eden İbrahim Burkay, "Fuarcılıkta olduğu gibi uluslararası nitelikteki kongrelerle de Bursa, Türkiye'nin potansiyelini ortaya koyacak. İnşallah, uluslararası hüviyetteki çok önemli kongreleri Bursa'ya kazandıracağız. Bütün bu çalışmalar ve vizyon kentin ortak aklı ve destekleriyle başarıya ulaşacaktır. Büyükşehir Belediyemiz ve BTSO dünyanın sayılı fuar merkezlerinden birini Bursa'ya kazandıracağız. Bu sene projenin startını inşallah atmış oluruz. Türkiye'nin en büyüğü olacak" dedi.

"ULAŞIM PROJELERİ BURSA'NIN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, üretim şehri Bursa'nın hem kaliteli hem de ekonomik üretim kabiliyetine sahip olduğunu söyledi. "Doğru zamanda, doğru mekanda ürettiğiniz malı satmanız gerekiyor. El birliği ile Bursa'yı fuarcılıkta önemli bir yere taşımayı hedefliyoruz. TÜYAP'ın profesyonelliği, BTSO'nun vizyonu ve Büyükşehir Belediyemizin gayreti çok önemli. En önemli başarımız Bursa'da oluşturduğumuz sinerji. Herkes hangi konuda neyi yapması gerekiyorsa onu yapıyor. Bursa, İstanbul'dan sonra en önemli fuar destinasyonuna sahip bir kent. Körfez Geçiş ve hızlı tren projelerinin hayata geçmesiyle birlikte Bursa, büyük bir avantaja sahip olacak. Bu yatırımlar Bursa'da fuarcılığın gelişimine büyük katkılar sağlayacak. Kente 2015 yılı boyunca 3 bin profesyonel ziyaretçi getirmek kolay bir iş değil. Sanayicisinin ve işadamının önüne vizyon koyan BTSO'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"FUARLAR BURSA'NIN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üretim şehri Bursa'nın tüm sektörlerde önemli bir gelişim süreci yaşadığını söyledi. Kentin sürekli göç alan bir yapıda olduğunu belirten Başkan Altepe, "Suriye'den, Avrupa ülkelerinden Bursa'ya yeni üretim ortakları geliyor. Buradaki kaliteden, düşük maliyetli üretimden pay almak istiyorlar. Bizler de kentin üretim altyapısını geliştirmeye dönük önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Önemli olan üretimimize daha fazla katma değer sağlamak. Bu noktada en büyük eksikliğimiz kendimizi tanıtmak. Fuarcılık alanındaki çalışmalar da bu nedenle büyük önem taşıyor" dedi. Bursa'nın hava, deniz, karayolu ve raylı sistemler ağıyla ulaşımda önemli bir avantaja sahip olacağına işaret eden Altepe, İstanbul'a olan yakınlığı da fırsata dönüştürmek istediklerini kaydetti. Başkan Altepe, ayrıca Bursa'ya yeni fuar alanı kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini de ifade etti.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye'de 200'ün üzerinde fuarcılık şirketi bulunduğunu ifade ederek, en iyi çıkış yapan fuar şirketlerinden biri olduklarını söyledi. 2015 yılında BTSO ile yaptıkları işbirliklerinin kentin fuarcılık vizyonuna yeni bir bakış açısı kazandırdığını belirten Ersözlü, "BTSO ile yaptığımız işbirliği kapsamında Bursa'ya önemli fuarlar kazandırdık. 2015 yılında 16 fuar organizasyonu düzenledik. Fuarlarımıza 32 ülkeden 2 bin 18 firma katıldı. BTSO'nun Ticari Safari Projesi'nin de katkısıyla düzenlediğimiz fuarlarda 70 ülkeden 953 bin ziyaretçi ağırladık. Fuarlarımıza Bursa dışından 448 bin ziyaretçi geldi. Şehre her gelen kişinin ortalama 900 lira katkısı olduğunu düşünürsek şehir ekonomisine 400 milyon liralık katkı sağladık. BTSO'nun vizyoner Başkanı ile birlikte Bursa'da 3 yılda 12 yeni fuar projesini hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

"2016'DA HEDEF 1 MİLYON 250 BİN ZİYARETÇİ"

Ersözlü, 2016 yılında 15 fuar organizasyonu düzenleyeceklerini belirterek, bu fuarlarda 50 ülkeden 2 bin 500 firmanın katılımı ve 75 ülkeden 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim