• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin 2015 yılında beklentilerin üzerinde bir büyüme yakaladığını...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin 2015 yılında beklentilerin üzerinde bir büyüme yakaladığını söyledi.

Burkay, Türkiye'nin yüzde 4 olarak gerçekleşen 2015 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdi. Türkiye'nin 2015 yılında 2 seçim atlattığını, bununla birlikte ülkenin hedeflerini tehdit eden terörle mücadele ettiğini hatırlatan İbrahim Burkay, dünyada ise siyasi ve ekonomik krizlerin sürdüğünü ifade etti. Türkiye'nin tüm bu gelişmelere rağmen geçen yılı yüzde 4 gibi beklentilerin üzerinde bir büyüme rakamı ile kapattığını dile getiren Burkay, "Türkiye, Brezilya, Rusya ve Güney Afrika gibi ekonomilerin daraldığı bir dönemde yakaladığı büyüme oranı büyük bir başarıdır. Ancak büyük hedefleri olan bir ülke olarak gelişen ekonomilere göre daha sağlıklı ve güçlü olan büyüme oranımızı yüzde 5'in üzerine çıkarmalıyız" diye konuştu.

Türkiye'nin 2015 yılı büyümesinin iç tüketim ve talep ağırlıklı geliştiğini belirten İbrahim Burkay, sanayinin büyümeye 1,05 puanlık katkı sağladığına dikkat çekti. Dünya ekonomilerinin gündeminde artık endüstri 4.0 devriminin bulunduğunu ifade eden Burkay, "Bizler de yüksek teknolojili üretim hedefleriyle sanayimizin büyümeye katkısını artırmak ve orta gelir tuzağından kurtulmak zorundayız. 2016 yılında en önemli gündem maddelerimiz Ar-Ge, inovasyon ve tasarım olmalı. Bu yıl en az yüzde 5'lik bir büyümeyi yakalamalıyız. Bu noktada Türkiye'nin yüksek teknolojili üretim hedeflerinin merkezinde bulunan Bursa'mıza büyük görevler düşüyor" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi'nin Bursa'nın ve Türkiye'nin hedeflerine büyük katkı sağlayacağını söyleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Ar-Ge teşvikleri ve destekler, şirketlerimizin katma değerli yatırım hedeflerinde daha cesaretli adımlar atmasına olanak sağlayacak. 2016 yılı, kentimiz ve ülkemizin geleceği adına daha fazla çalışacağımız bir yıl olacak" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim