• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

BTSO ve Rize TSO kardeşlik protokolü imzaladı

BTSO ve Rize TSO kardeşlik protokolü imzaladı
Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası kimliğiyle kent ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), deneyimlerini...

Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası kimliğiyle kent ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), deneyimlerini oda ve borsalarla paylaşmaya devam ediyor. BTSO, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) ile Kardeş Oda Protokolü'ne imza attı.

Altıparmak Temsilcilik Binası'nda düzenlenen imza törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, RTSO Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ve RTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Rize heyetine Bursa ekonomisi ve odanın makro projelerine ilişkin bilgiler verdi. Bursa'nın Türkiye'nin ekonomisine yön verdiği gibi bölgesel kalkınma hedeflerine büyük katkı sağladığını kaydeden Burkay, "Çok iyi biliyoruz ki ülkelerin kalkınmasına kentler ve bölgeler yön veriyor. Biz de BTSO olarak "Bursa büyürse Türkiye büyür" vizyonumuzu ortaya koyduk. Bursamızın, Türkiyemizin kalkınma hedeflerindeki öncü rolünü daha da güçlendirecek projeleri hayata geçiriyoruz." dedi.

"ORTAK PAYDALARIMIZ DAHA BÜYÜK KATMA DEĞERE DÖNÜŞECEK"

Bursa iş dünyasının bu başarısında farklı kültürlerden ve kentlerden gelerek yatırım ve üretim yapan işadamlarının büyük katkısının olduğunu ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı, "Doğal zenginlikleriyle herkesin gıpta ettiği Rizemiz de yetiştirdiği devlet adamları ve başarılı işadamlarıyla ülkemizin kalkınmasında belirleyici rol üstleniyor. Valimiz Münir Karaloğlu da çalışkanlığı ve vizyonuyla uluşehrimizin projelerine liderlik ediyor. BTSO çatısı altındaki Rizeli işadamlarımız ve meclis üyelerimiz de projelerimize omuz veriyor. Gerek Rizemiz gerek Bursamız yeşil doğası, çalışkan insanı ve Türkiye'ye kattığı değerlerle öne çıkan iki önemli kentimiz. Bugün yapacağımız işbirliği protokolü sayesinde bu ortak paydalarımız daha büyük bir katma değere dönüşecek. Kaçkarlardan Uludağ'a uzanan yeni bir dostluk köprüsü kurduk." dedi.

Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu da Bursa'nın Türkiye'nin hedeflerine ulaşması yolunda büyük katkı sunan bir şehir olduğunu söyledi. Kadim şehir olan Bursa'nın Rize için büyük önem taşıdığını ifade eden Karamehmetoğlu, "Bursa, her zaman Türkiye ekonomisinin lider şehri olacaktır. Bursa, ihracatta kilogram başı ortalaması ile Türkiye'nin 2023 hedefine bugünden ulaştı. Bu büyük bir başarıdır. Bu kolay bir iş değil. Rize olarak Bursa'dan çok öğreneceğimiz işler var. Bizim Bursa ile olan dostluğumuz geçmişten geliyor. Bursa'nın tecrübesinden istifade etmek istiyoruz. Bugün atılacak dostluk ve kardeşlik imzasının bizlere büyük katkı sağlayacağına inanarak, hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu

"YENİ İŞBİRLİKLERİNİN KAPISINI ARALAYACAK"

Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'yi ülkeye daha farklı alanlarda katkı sunması için gayret sarf ettiklerini belirterek, Bursa ile Rize arasında kurulan dostluk köprüsünün Türkiye'ye büyük katkılar sunacağını ifade etti. Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise BTSO'nun yürüttüğü çalışmaların ve makro projelerin Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına büyük güç vereceğini söyledi.

Cihan

BTSO ve Rize TSO kardeşlik protokolü imzaladı

BTSO ve Rize TSO kardeşlik protokolü imzaladı

BTSO ve Rize TSO kardeşlik protokolü imzaladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim