• BIST 9722.53
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

BTSO ve KOSGEB işbirliğinde yeni girişimcilere eğitim programı

BTSO ve KOSGEB işbirliğinde yeni girişimcilere eğitim programı
Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda girişimcileri iş dünyasına yönlendirmek için teşvik edici çalışmalara imza atan Bursa Ticaret ve Sanayi...

Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda girişimcileri iş dünyasına yönlendirmek için teşvik edici çalışmalara imza atan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), KOSGEB işbirliğiyle yeni bir girişimcilik programına başlıyor.

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO öncülüğünde Küçük ve Orta Ölçekteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleri yeni bir proje hayata geçiyor.

BTSO çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu girişimleriyle sertifikalı uygulamalı girişimcilik eğitim programlarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda girişimciliğin hayati bir konu olduğunun önemiyle yola çıkan BTSO, ikinci kez girişimcilik eğitimlerine başlıyor.

SON GÜN 24 ŞUBAT

2015 yılı Ekim ayında ilki düzenlenen programın devamı niteliğindeki eğitimlere başvurular, 24 Şubat tarihine kadar Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (DOSAB) BUTGEM'de kabul edilecek. BUTGEM'de düzenlenecek girişimcilik eğitimlerinden 120 kursiyer faydalanabilecek. Eğitim programının ilk dersi ise 29 Şubat 2016 tarihinde start alacak.

Türkiye ve Bursa'nın hedeflerine ulaşması için iş dünyasının yeni girişimcilere ihtiyacı olduğunu söyleyen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, girişimciliğin hayatın her alanında uygulanması gerektiğini vurguladı.

KOSGEB destekleriyle verilen eğitimlerin girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu belirten Başkan Burkay, "Girişimcilerimizin alacakları eğitim, teknolojiyi kullanan sektörlerdeki verimliliği de arttırıyor. Kent ve ülke ekonomisine kazandırılan yeni girişimcilerimiz aynı zamanda ekonomimizin büyümesine de yardımcı oluyor." dedi.

HER PROJEYE 150'ŞER BİN LİRAYA KADAR DESTEK

TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil de, kursiyerlerin girişimcilik eğitimleri sonunda 50 bin TL hibe, 100 bin TL tutarında ise kredi imkanından faydalanma fırsatını yakalayacaklarını aktardı.

Eğitimlerin ilk bölümünde çok sayıda girişimci adayının projeye büyük ilgi gösterdiğini anlatan Yeşil, ikinci kez düzenlenecek eğitimlere 4 grupta toplam 120 kursiyer kabul edileceğini sözlerine ekledi.

BTSO ve KOSGEB işbirliğinde yeni girişimcilere eğitim programı

BTSO ve KOSGEB işbirliğinde yeni girişimcilere eğitim programı

BTSO ve KOSGEB işbirliğinde yeni girişimcilere eğitim programı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim