• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

BTSO Ve İSO Arasında Stratejik İşbirliği

BTSO Ve İSO Arasında Stratejik İşbirliği
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile yaptığı stratejik işbirliği protokolünün ilk somut adımı atıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile yaptığı stratejik işbirliği protokolünün ilk somut adımı atıldı. İSO yetkilileri, mesleki eğitim ve nitelikli istihdam noktasında rol model olan BUTGEM ile MESYEB'de incelemelerde bulundu.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı Eğitim Sorumlusu Ergül Gökdemir ve İSO Genel Sekreter Yardımcısı Türker Çelik, BTSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) ve Güney Marmara'da alanında tek olan Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi'nde (MESYEB) bir dizi incelemelerde bulundu.

Bursa iş dünyasının katkılarıyla devletten hiçbir katkı almadan çalışmalarını sürdüren BUTGEM'i inceleyen İSO heyeti, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener'den merkez hakkında brifing aldı. Sanayici ve işadamlarının kurgusuyla şekillenen eğitim programlarının kentteki vasıflı istihdama güç kattığını ifade eden Gülener, "BUTGEM, Bursa'da nitelikli iş gücüne önemli katkılar sunuyor. Merkezimiz, mesleği olmayan işsiz gençleri meslek sahibi yaparak, ülkemizdeki işsizlik oranının düşmesini sağlıyor. BTSO çatısı altındaki BUTGEM, bu noktada ülkedeki mesleki eğitime değer katmaya devam edecek. Bu noktada BTSO ve İSO arasında geçtiğimiz günlerde yapılan stratejik işbirliği protokolü, nitelikli istihdama büyük fayda sağlayacaktır" dedi.

İSO heyeti, daha sonra MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ve merkez eğitmenleri ile buluştu. İSO heyetine MESYEB'in çalışmaları ve projeleri hakkında sunum yapıldı. Türkiye'de mesleki sınav ve belgelendirme kuruluşu sayısının 41'e yükseldiğini anlatan Karakök, şu anda 3 meslekte sınav ve belgelendirme yaptıklarını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Türk Akreditasyon Merkezi (TÜRKAK) tarafından denetimden geçtik. Hedefimiz, inşaat, metal, enerji, otomotiv ve kimya sektörlerinde 65 farklı meslekte sınav ve belgelendirme yapmaktır. Bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca MESYEB'in yeni binasını da hayata geçiriyoruz. 2 bin 500 metrekarelik alana sahip yeni merkez, 2016 yılında hayata geçecek" dedi.

BTSO çatısı altında hayata geçen BUTGEM ve MESYEB'in Türkiye'ye örnek projeler olduğunu anlatan İSO Vakfı Eğitim Sorumlusu Ergül Gökdemir, İSO olarak mesleki eğitim ve nitelikli işgücü konularına ağırlık verdiklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim