• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

BTSO uzay ve havacılık için Brezilya'yı gezdi

BTSO uzay ve havacılık için Brezilya'yı gezdi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi üyeleri, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projesi kapsamında havacılık...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi üyeleri, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projesi kapsamında havacılık sektöründe büyük başarılara sahip Brezilya'da incelemelerde bulundu. Brezilya programına, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Gürses ve İlker Duran, UHS Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu ve küme üyeleri katıldı.

UHS üyeleri, program kapsamında sektörde faaliyet gösteren ana üreticiler, yan sanayi üreticileri, teknoloji ve yazılım firmaları ile görüştü. Bursa heyeti, Sao Paulo kentinde yer alan CECOMPI firması Danışmanı Argus Ranieri'yi ziyaret ederek, teknopark projeleri hakkında bilgi aldı. Programda ayrıca UHS Kümesi Lideri Mustafa Hatipoğlu, BTSO çatısı altında faaliyetlerini yürüten kümelenme çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. Heyet ardından Sao Paulo Ticaret Ateşesi Caner Sannav'ı ve başkonsolosluğu ziyaret etti. Heyet, program kapsamında Brezliyalı uçak üreticisi Embraer firmasında da bir dizi incelemede bulundu. Firmanın son montaj hattı ve kontrol bölümlerini gezen Bursalı firmalar, dünyada ticari jetlerin en büyük üreticisi olan Embraer firması hakkında yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

BREZİLYA'DA PROJELERİNİ ANLATTILAR

BTSO heyeti, Brezilya pazarında sürdürülebilir bir yer edinmek ve ihracatta sürekliliği sağlamak için Aerospace Meetings Brazil 2015 ikili iş görüşmeleri programına katıldı. 20 ülkeden 250'den fazla firmanın, 8 farklı ülkeden 12 kümelenme oluşumunun katıldığı fuar, Bursalı sektör temsilcilerine büyük fayda sağladı. Savunma ve havacılık etkinlikleri konusunda uluslararası tecrübeye sahip Advanced Business Solutions (ABE) tarafından düzenlenen programda, UHS Kümelenmesi'nin de standı yer aldı.

Uzay Havacılık ve Savunma Kümesi firmaları, fuar kapsamında dünyaca ünlü firmalarla da ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Fuar alanında Dr. Mustafa Hatipoğlu tarafından "BTSO Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi ve Bursa'nın Potansiyeli" konulu seminer verildi. Firmalar, dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden biri olan Embraer S.A, uçak ve tren üretiminde dünyanın önde gelen üreticisi konumundaki Bombardier, ProMexico ve Austria Engine GMBH gibi sektörde söz sahibi firmalarla görüştü.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, oda olarak uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde Bursa'nın potansiyelini herkese göstermek istediklerini ifade etti. Ekonomi Bakanlığı'nın her bir Ur-Ge projesine 4.5 milyon dolara kadar destek verdiğini ifade eden Gürses, "Stratejik sektörlerde de Bursamızın farkını ortaya çıkartmak istiyoruz. Brezilya ziyareti firmalarımızın ufkunu ve vizyonunu açtı. Havacılık sektörünün ana ve yan üretim tesislerini inceleme fırsatı yakaladık. Hedefimiz, firmalarımızın bu sektörlerde söz sahibi olmasını sağlamaktır." diye konuştu.

İlker Duran da, UHS Kümelenmesi'nin uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde Bursa'yı önemli bir aktör hale getirmek için projeler gerçekleştirdiğini ifade etti. Uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde güçlü olan ülkelerin dünya ekonomilerine de yön verdiğini kaydeden Duran, Brezilya programının Bursalı firmalara büyük fayda sağladığını anlattı.

BTSO uzay ve havacılık için Brezilya'yı gezdi

BTSO uzay ve havacılık için Brezilya'yı gezdi

BTSO uzay ve havacılık için Brezilya'yı gezdi

BTSO uzay ve havacılık için Brezilya'yı gezdi

BTSO uzay ve havacılık için Brezilya'yı gezdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim