• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

BTSO, Somali Cumhurbaşkanı’nı Bursa İş Dünyası İle Buluşturuyor

BTSO, Somali Cumhurbaşkanı’nı Bursa İş Dünyası İle Buluşturuyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu için Türkiye'ye gelen Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u Bursa iş dünyası ile...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu için Türkiye'ye gelen Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u Bursa iş dünyası ile biraraya getiriyor.

Kentin ortak aklını buluşturarark Türkiye'ye örnek projelerin merkezi haline gelen BTSO, üyelerini üst düzey protokolle biraraya getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi Bursa iş dünyası ile buluşturan BTSO, "Somali Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu 6. Toplantısı" için Türkiye'ye gelecek olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u ağırlamaya hazırlanıyor. 23-24 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan forumun ardından Bursa'ya gelecek olan Hasan Şeyh Mahmud Bursalı iş dünyası temsilcileriyle sabah kahvaltısında biraraya gelecek.

Bursa'yı ülkenin kalkınma hamlesinin lokomotifi yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Kentimizin ve ülkemizin kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bir taraftan kentimizin ortak aklını harekete geçirerek birbirinden önemli projeleri ülke ekonomisine kazandırırken bir taraftan da üyelerimizi ulasal ve uluslarası arenada daha güçlü birer aktör haline getirecek organizasyonlarımıza da devam ediyoruz" dedi.

Türkiye-Somali ilişkilerinin Osmanlı Devleti'ne uzanan güçlü bağlara sahip olduğunu ifade eden Başkan Burkay, "Somali son dört yıldır Türkiye'nin resmi kalkınma yardımlarından en çok yararlanan 3 ülke arasında yer alıyor. 20 yıldan uzun süredir iç savaşla boğuşan Somali başta ülkemiz olmak üzere uluslararası yardımların da desteğiyle yeniden yapılanma sürecine girdi. Bizler de Bursa iş dünyası olarak, Somali'nin yeniden inşası konusunda gerçekleştirebileceğimiz işbirliği imkanlarını bu toplantı ile değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim