• BIST 9645.02
  • Altın 2415.439
  • Dolar 32.5459
  • Euro 34.6957
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

BTSO, Sağlık Turizmi Yatırımcılarını Buluşturdu

BTSO, Sağlık Turizmi Yatırımcılarını Buluşturdu
Türkiye'nin üretim üssü Bursa, sağlık turizminde de ülkenin önemli merkezi haline geliyor.

Türkiye'nin üretim üssü Bursa, sağlık turizminde de ülkenin önemli merkezi haline geliyor.

Bursa Valiliği'nin himayesinde BTSO, Büyükşehir Belediyesi ve BUSAT işbirliğiyle düzenlenen 2. Medikal Termal Turizm Forumu yerli ve yabancı yatırımcıları buluşturdu. BTSO'nun makro projelerinden olan "Ticari Safari" projesi kapsamında 22 ülkeden 57 yatırımcı Bursalı firmalarla ikili iş görüşmeleri yaptı.

BTSO Sağlık Konseyi Başkanı Mustafa Esgin, BTSO Ticari Safari Projesi kapsamında yapılan ikili iş görüşmeleri sayesinde birçok firmanın yeni iş ortaklıkları oluşturma şansı elde ettiğini dile getirdi. Bursa'nın tüm zamanların en kadim sağlık bölgesi olduğuna işaret eden Esgin, Bizans İmparatoriçesi Theodora'dan Kanuni Sultan Süleyman'a birçok tarihi şahsiyetin Bursa'da şifa aradığını hatırlattı. BTSO olarak Bursa'da sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Mustafa Esgin, "2. Medikal Termal Turizm Forumu'nda 22 ülkeden 57 yatırımcıyı üyelerimizle buluşturduk. BTSO'nun makro projelerinden olan "Ticari Safari Projesi" kapsamında gerçekleştirilen bu ikili iş görüşmelerinin oldukça verimli geçtiğini görüyoruz. BTSO olarak bu etkinliklerin sayısını artırmak ve Bursa'da sağlık turizminin geliştirilmesine öncülük etmek istiyoruz" dedi. Mustafa Esgin, BTSO'nun "Sağlık Serbest Bölgesi Projesi'nin global sağlık turizmi pazarından Bursa'nın hak ettiği payı alabilmesi yolunda büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Sedat Demir, "Konferanslar ve iş görüşmeleri gayet olumlu geçti. Bursa'nın nasıl göründüğünü, Bursa'dan beklentilerin neler olduğunu gördük. Bunları değerlendirerek uzun dönemli hedeflerimizi revize etme şansımız olacak" dedi.

Fas'tan gelerek Bursa firmalarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren Achraf Sokari, "2. Medikal Termal Turizm Forumu" sayesinde Bursa'nın potansiyelini yerinde görme imkanı yakaladıklarını anlatarak, "Böylesine güzel bir şehre gelmekten son derece mutluyuz. Bursa medikal, sağlık ve termal turizm anlamında oldukça etkileyici bir destinasyon. İkili iş görüşmeleri de oldukça güzel geçti. Tüm bu görüşmeler neticesinde bu güzel şehirde medikal termal turizmin gelişmesi adına neler yapabiliriz buna karar vereceğiz" dedi.

Foruma Nijerya'dan katılan ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren Adedayo Osholowu ise ilk kez Bursa'ya geldiğini ve hayran kaldığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim