• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

BTSO Öncülüğünde Bursalı Firmalara ‘Liderlik’ Eğitimi

BTSO Öncülüğünde Bursalı Firmalara ‘Liderlik’ Eğitimi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO), bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü için gerçekleştirdiği Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO), bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü için gerçekleştirdiği Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi kapsamında verilen eğitimler, firmalara iş hayatında yeni ufuklar kazandırıyor.

BTSO, Ur-Ge Projeleri Bursa iş dünyasını geleceğe hazırlıyor. Uzay havacılık ve savunma, raylı sistemler, bebe ve çocuk konfeksiyonu, makine, kimya, gıda ve tekstil sektörlerinde olmak üzere 7 Ur-Ge projesi Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanarak 31.5 milyon dolarlık kaynağı Bursa ekonomisine kazandıran BTSO, firmaların küresel ölçekteki rekabette daha güçlü olmaları için de etkin bir rol üstleniyor. Ur-Ge projesi destekleriyle eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama ve tanıtım hizmetlerinden faydalanan sektör temsilcileri, sektörlerinin yol haritalarını belirliyor.

FİRMA TEMSİLCİLERİ ÜÇ AYRI EĞİTİMDEN YARARLANDI

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründeki üretiminin yüzde 80'inine yakınını tek başına karşılayan sektör temsilcileri, Ur-Ge Projesi kapsamında verilen eğitimlerden faydalanmaya devam ediyor. Sektör temsilcileri proje kapsamında 2015 yılında iki eğitimden geçti. Bunların ilki olan "Etkin Toplantı Yönetimi" ile firmalara toplantı içeriklerinin belirlenmesi, etkili fikir yönetimi, bilgi organizasyonu oluşturmak ve iletişim planı hazırlamak gibi konularda önemli bilgiler verildi. Firmaların ikinci eğitimi ise "Pazarlamada ikna ve müzakere becerilerinin geliştirilmesi" oldu. Ur-Ge projesine katılan 34 firma, bu eğitimde müzakerenin planlanması, yöntem ve teknikler hakkında önemli bilgilerden faydalandı.

SON EĞİTİM EKİP ÇALIŞMASI VE LİDERLİK

Firmalar son olarak "Ekip Çalışması ve Liderlik" eğitiminden geçti. BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen eğitimde firmalara, Uzman Eğitmen Özlem Çelik Gürbüz tarafından liderliğin tanımı, vizyonu ve misyonu, lider yönetici farkı, takım çalışması, çalışan motivasyonu, karar verme ve problem çözme, stres yönetimi, duygusal zeka gibi konularda önemli bilgiler sunuldu. Eğitim programları kapsamında önümüzdeki günlerde ise "Kümelerde işbirliği, ağ oluşturma ve güven" eğitimi verilecek.

"EĞİTİM PROGRAMLARI FİRMALARA YENİ UFUKLAR KAZANDIRIYOR"

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe üretim üssü olan Bursa'da firmaların ihracatını arttırmak, dünyaya açılmasını sağlamak için Ur-Ge projelerine büyük önem verdiklerini söyledi. Eğitim programlarının Ur-Ge Projesi'nin bir diğer ayağı olduğunu hatırlatan İsmail Kuş, firmaların bu eğitimler sayesinde yararlı bilgiler edindiğini dile getirdi. Sektörün güçlenmesi için Uludağ Üniversitesi'nin de katkılarıyla bir çalıştay hazırlığında olduklarını da ifade eden İsmail Kuş, "Eski klasik üretim modellerinin yerine artık firmalarımızın tasarım odaklı üretime daha fazla ağırlık vermesini istiyoruz. Bu yolda eğitim çok mühim bir unsur. Bu anlamda birbirinden kıymetli olan bu eğitim programlarının firmalara yeni ufuklar kazandırdığına inanıyorum" dedi.

"BAŞKANIMIZ İBRAHİM BURKAY BİZE BÜYÜK BİR GÜÇ VERDİ"

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ise Bursa iş dünyasının BTSO öncülüğünde örnek işbirliklerine imza attığını belirterek, "Ur-Ge Projeleri firmalarımız arasındaki işbirliği kültürünün oluşmasında büyük katkı sağladı. Firmalarımız kendi gücünün bir kez daha farkına vardı. Ur-Ge projelerine yoğun katılım gösteren firmalarımızın memnuniyeti bizleri oldukça memnun ediyor. Bu kapsamda gerek fuarcılık gerek kümelenme gerek de Ur-Ge projeleri konusunda desteğini esirgemeyen ve yeni fikirler sunarak bizlere yol gösteren BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay'a bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BTSO Öncülüğünde Bursalı Firmalara ‘Liderlik’ Eğitimi

BTSO Öncülüğünde Bursalı Firmalara ‘Liderlik’ Eğitimi

BTSO Öncülüğünde Bursalı Firmalara ‘Liderlik’ Eğitimi

BTSO Öncülüğünde Bursalı Firmalara ‘Liderlik’ Eğitimi

BTSO Öncülüğünde Bursalı Firmalara ‘Liderlik’ Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim