• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

BTSO, Morocco Home Fuarı’nda Bursa Rüzgarı Estirdi

BTSO, Morocco Home Fuarı’nda Bursa Rüzgarı Estirdi
Bursa ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Fas'ın Kazablanka kentinde 31 Mart-3 Nisan 2016...

Bursa ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Fas'ın Kazablanka kentinde 31 Mart-3 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen 2. Uluslararası Ev Tekstili ve Ev Gereçleri Fuarı'na (Morocco Home) çıkarma yaptı.

Ev tekstili sektöründe Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden olan Bursa, BTSO ile Kuzey Afrika pazarındaki payını güçlendiriyor. Fas'ın Kazablanka kentinde düzenlenen ve Kuzey Afrika başta olmak üzere dünyadan binlerce ev tekstili profesyonelini aynı platformda buluşturan Morocco Home Fuarı'nda BTSO öncülüğünde 30'dan fazla sektör temsilcisi Bursalı firma stant açtı. Türkiye'den toplam 80 firmanın katılımıyla daha da güçlenen Morocco Home Fuarı'nın açılış konuşmasını BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş gerçekleştirdi. Toplantının açılış törenine ayrıca Pakistan Ticaret Bakanı, Hindistan Büyük Elçisi, Türkiye Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Rabat Ticaret Müşaviri Önder Duman, Kazablanka Ticaret Müşaviri Gökhan Üsküdar da katıldı.

Tekstil sektörünün alt kolları arasında bulunan ev tekstili sektöründe yıllık 3 milyar doların üzerindeki ihracatla Türkiye'nin dünyada ilk 3 sırada yer aldığını hatırlatan İsmail Kuş, "Dünya pazarlarından yüzde 5'lik pay alan sektörümüzün, orta ve üst segment ürünlerle bu başarıyı elde etmesi daha da anlamlıdır. Bugün dünyamızın ulaştığı rekabet ortamı, ancak yeni değerler üretebilen, katma değeri ve rekabet gücünü sürekli artıran, daha da önemlisi farklılaşan girişimleri başarılı kılıyor. Ev tekstil sektörümüzde faaliyet gösteren firmalarımız bu farklılığı sağlamayı başarmışlardır. Sektörde uluslararası alanda elde ettiğimiz bu başarıyı sürdürülebilir kılmak ve bursa markalarıyla dünya pazarında yer almak en önemli hedeflerimiz arasındadır" dedi.

Avrupa ile Afrika arasında köprü konumunda bulunan Fas'ın, Türkiye'nin tekstil ihracatında 12'nci; ev tekstili ihracatında ise 22'nci sırada bulunduğunu hatırlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fas'ın tekstil pazarında Çin, İspanya ve İtalya'nın ardından en önemli tedarikçi konumundayız. Ürün ve servis kalitemizle bu pazarda çok daha güçlü bir konuma yükseleceğimize tüm kalbimle inanıyorum. Bu anlamda Kuzey Afrika'nın önemli bir değeri olan Fas'ta düzenlenen fuar yeni işbirliklerinin kapılarını aralamak için Bursalı firma temsilcilerimize önemli bir fırsat sundu. Fuar ile firmalarımız hem sektörün gücünü uluslararası arenada gösterme fırsatı yakaladı hem de alternatif pazarlar hakkında daha fazla bilgi sahibi oldu."

BTSO 25. Meslek Komitesi Başkanı Beyhan Cambaz da, Morocco Home Fuarı'nın Bursalı firmaların Afrika pazarına daha fazla hakim olmasına katkı sağladığını söyledi. Fuarda stant açan firmaların önemli bağlantılar ve işbirliği imkanları kurma fırsatı da yakaladığını söyleyen Cambaz, Afrika pazarının sektör için önemli bir alternatif olduğunu söyledi.

Uyku ve yatak odası ürünleri, tül, perde, dekorasyon, havlu ve banyo ürünleri, yer kaplamaları, perde aksesuarları gibi ürünlerini 4 gün boyunca sektör profesyonellerine tanıtma imkanı yakalayan Bursalı firma temsilcileri ayrıca BTSO organizasyonunda düzenlenen akşam yemeğinde biraraya gelme imkanı buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim