• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

BTSO Mesyeb 2016 Yılında Yeniliklere İmza Atacak

BTSO Mesyeb 2016 Yılında Yeniliklere İmza Atacak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), 2016 yılında Bursa iş dünyasına...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), 2016 yılında Bursa iş dünyasına değer katacak önemli çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor.

BTSO bünyesinde 2014 yılından bu yana çalışmalarını yürüten MESYEB, 2016 yılında mesleki yeterlilik sertifikasyonu konusunda ilklere imza atacak. 3 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme hizmetini sürdüren BTSO MESYEB, 61 meslekte daha belgelendirme yapabilmek için Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından denetimden geçiyor. TÜRKAK - TS EN ISO 17024 Personel Belgelendirme Standardı'na göre 61 ayrı meslekte akredite olan MESYEB, MYK denetimlerinin tamamlamasının ardından Türkiye'deki mesleki yeterlilik ve sınav belgelendirme hizmeti veren 43 merkez arasında en geniş kapasiteli merkez haline geliyor.

MESYEB, MESLEK NİTELİĞİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Bursa iş dünyasından gelen talep doğrultusunda hayata geçen BTSO MESYEB, mesleklerin niteliğinin uluslararası seviyeye ulaşmasını sağlıyor. BTSO meslek komiteleri de, Güney Marmara'da alanında bir ilk ve tek olan MESYEB'i ziyaret ederek, merkezdeki çalışmalar hakkında bilgi alıyor. Son olarak 9. Meslek Komitesi Başkanı Adnan Ocak, Meclis Üyeleri Yüksel Taşdemir ve Mithat Rızvanoğlu ile MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök'ü ziyaret etti.

MESYEB YENİ BİNASINA KAVUŞUYOR

Ramazan Karakök, firmaların uluslararası rekabetini güçlendirmek için nitelikli mesleklerin önemli olduğunu söyledi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu Üyelerinin liderliğinde hayata geçen MESYEB'in Bursa ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Karakök, DOSAB'taki BUTGEM yerleşkesi yanına inşa edilen yeni merkez binasının ise birkaç ay içinde tamamlanacağını söyledi. Karakök, 2 kattan oluşan bin 240 metrekare alan üzerinde kurulacak merkezde eğitim ve sınav alanlarının yer alacağını kaydetti.

BELGESİ OLMAYAN ÇALIŞAMAYACAK

Ramazan Karakök, BTSO MESYEB'in en kısa sürede İnşaat, metal, enerji, otomotiv ve kimya sektörlerinde 64 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme yapabilecek seviyeye geleceğini belirterek, "Tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslekte 25 Mayıs 2016 tarihinden sonra mesleki yeterlilik belgesi olmayan hiç kimse çalışamayacak. Bu sayı önümüzdeki dönemlerde daha da artacak. O yüzden mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale geliyor. BTSO MESYEB olarak mevcut kapasitemizi daha da güçlendiriyoruz. Akreditasyon ve yetkilendirme işlemlerinin tamamlanmasının akabinde Türkiye'de ilk defa 64 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme yapan bir kurum haline geleceğiz" dedi.

BTSO Mesyeb 2016 Yılında Yeniliklere İmza Atacak

BTSO Mesyeb 2016 Yılında Yeniliklere İmza Atacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim