• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

BTSO, Belçika Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi Heyetini Ağırladı

BTSO, Belçika Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi Heyetini Ağırladı
Türkiye'deki oda ve borsalar arasında tahkim ve arabuluculuk merkezini kurarak bir ilke daha imza atan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), tahkim ve arabuluculuk...

Türkiye'deki oda ve borsalar arasında tahkim ve arabuluculuk merkezini kurarak bir ilke daha imza atan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), tahkim ve arabuluculuk konularında önemli çalışmalar yürüten Belçika Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi uzmanlarını ağırladı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Duran, Bursa'nın, ticari faaliyetlerin en yoğun olduğu illerin başında yer aldığını söyledi. Türkiye'deki ilk tahkim ve arabuluculuk merkezini BTSO bünyesinde faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Duran, "Ortaklarıyla birlikte 100 bine ulaşan üyemizin, ticari ilişkilerinde zaman ve itibar kayıplarını önlemeyi istiyoruz. Şimdi de odamız tahkimin geleceği adına önemli bir çalışmaya daha imza attık. Odamız, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve merkezi Londra'da bulunan Tahkim Hakemleri Kurumu (Chartered Institute of Arbitrators) ile yaptığımız işbirliğiyle Tahkim Hakemi ve Tahkim Avukatı yetiştirilmesini sağlayacak. Türkiye'ye örnek çalışmaların merkezi haline gelen odamız, bu konuda da öncü olmaya devam edecek" dedi.

Belçika Başkansolosu Henri Vantieghem ise tahkim konusunda verilen seminerin iki ülke ilişkilerini olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz de, Bursa Barosu olarak alternatif çözüm yollarına her zaman açık olduklarını ifade etti.

BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Başkanı Irmak Aslan, Mayıs 2015 tarihinde kurulan merkezin Bursa iş dünyasına büyük fayda sağladığını ifade ederek, "Merkezimiz Türkiye'ye öncü oluyor. Türkiye'deki birçok oda ve borsada bu merkezin kurulması için bizim sistemimizi örnek alıyor. BTSO olarak bazı odaların yönetmelikleri ve kuruluş süreçlerinde de yardımcı olduk. Odamız bu konuda da Türkiye'ye liderlik yapıyor" diye konuştu.

Merkezin Başkan Yardımcısı Bennar Balkaya, CEPANI'nin Avrupa'nın önemli tahkim kurumlarından birisi olduğunu söyledi.

Belçika Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi (CEPANI) Başkan Yardımcısı Didier Matray, Belçika'nın tahkim noktasında uluslararası alanda önemli bir noktaya geldiğini ifade ederek, "Türk firmalarının bizim bu gücümüzden faydalanmalarını istiyoruz. Bir Türk firması ile yabancı firma arasında meydana gelen uyuşmazlığın çözümü için tahkim olarak Belçika'yı seçebilirler" dedi.

İŞ BİRLİĞİ DAVETİ

Türkiye'deki tahkim sistemi ile Brüksel'in birbiriyle aynı özelliklere sahip olduğuna dikkati çeken Matray, "BTSO öncülüğünde güzel gelişmelerin olduğunu görmek çok güzel. İş birliği gerçekleştirmek için her iki BTSO ve Belçika Tahkim Arabuluculuk merkezinin birbirini önceden tanıması lazım. Bu görüşmenin ardından kurumların birbirlerini daha iyi tanıma imkanı yakaladığını düşünüyorum. Bundan sonraki dönemde ise Brüksel ile Bursa arasında güzel işbirlikleri gerçekleştireceğimize inanıyoruz" dedi.

BTSO, Belçika Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi Heyetini Ağırladı

BTSO, Belçika Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi Heyetini Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim