• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Btc’den Ardahan’da Girişimcilere Destek

Btc’den Ardahan’da Girişimcilere Destek
Ardahan'da Ardahan Üniversitesi, BTC ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Kursu" için sertifika töreni düzenlendi.

Ardahan'da Ardahan Üniversitesi, BTC ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Kursu" için sertifika töreni düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliği ile yürütülen ve BTC (Bakü-Tiflis-Ceyhan) tarafından desteklenen "Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi" kapsamında "Mart 2015 ve Ekim 2015" tarihlerinde Ardahan'da KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 35'i kadın toplam 60 kursiyer, sertifikalarını Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen tören ile aldı.

Sertifika törenine Ardahan Vali Vekili Abdurrezzak Canpoalt, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan, KOSGEB Ardahan Müdürü Ramazan Sivri, KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş, BTC proje koordinatörü Prof.Dr. Mükerrem Kaya ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Vali Vekili Canpolat, öz güvenlerinden dolayı girişimcileri tebrik etti.

Yaşadığımız çağ bilgi ve teknoloji çağı. Doğru okuyup, doğru yatırım yapmamız gerekir diyen Canpolat, "Kaynaklarımız sınırlı. Bizim bunları doğru kullanmamız lazım. Doğru kullanmanın yolu da, nitelikli insan gücü. Bilgiyi doğru kullanılacak seviyeye getirmek ile başarı mümkündür. Sorunları yerinde çözüm ile başlamak lazım. Böyle projelerin üretilmesi halinde ilimiz için önemli ve anlamlıdır. Önemli olan sonuç odaklı olmaktır. Günümüzde her alanda rekabet çok acımamız. İnsanların talep ve ihtiyaçlarını doğru okumak ve doğru görmek gerek. Evet bakkal açacağız, ama hedefimizi büyük tutacağız. Yaşadığımız çağ bilgi ve teknoloji çağı. Doğru okumalıyız, doğru yatırım yapmalıyız" dedi.

ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise, insanların tembellikten çıkması için çok çalışması ve özellikle de üretim yapması gerektiğini belirterek, cennet gibi bir ülkeye sahip olduklarını belirtti.

BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan ise "İnsana ve çevreye saygılı, kurumsal vatandaşlık ve topluma karşı sosyal sorumluluklarını eksiksiz yerine getiren bir kuruluş olan BTC Şirketinin, inşaat çalışmalarının başladığı 2003 yılından beri, boru hattı boyunca yüzlerce projeye finansal ve teknik destek verdiğini ve bu sayede, boru hattında yer alan yerleşimlerde toplumsal ve ekonomik kalkınmayı teşvik ettik."

Ercan konuşmasında BTC Boru Hattının ülkemizden geçtiği 10 il arasında Ardahan ilinin her zaman ayrıcalıklı olduğunu ve Ardahan'da başta arıcılık olmak üzere hayvancılık, süt üretimi ve pazarlama, Posof ilçemizde seracılık-sebzecilik üretimi gibi birçok projenin hayata geçirildiğini "son 3 yılda gerçekleştirilen çalışmalar ile sorunların çözümüne yönelik gelir getirici, kapasite artıcırı ve kadınların-gençlerin sosyal ve ekonomik hayata katılımını destekleyici 15 küçük proje fikrinin hayata geçirildiğini" de dile getirdi. Yine Ardahan'da girişimciliğin desteklenmesi ve mesleki becerilerin artırılması için KOSGEB ve İŞKUR ortaklığı ile 1'i mesleki eğitim olmak üzere 4 eğitim programının uygulandığını belirten Ercan, eğitim programlarına katılan kişilerin sertifika almalarının yanı sıra kendi işlerini kurmalarının bir mutluluk kaynağı olduğunu ve sertifikalarını alan 60 girişimcinin 35'inin kadın olmasından dolayı da ayrıca mutluluk duyuyoruz." Dedi.

Törende konuşan Ardahan KOSGEB Müdürü Ramazan Sivri ise, Türkiye geneli 300 bin kişiye eğitim verildiğini, Ardahan'da ise bu sayının bin 100 kişiye ulaştığını kaydetti.

Tören de ayrıca KOSGEB'den destek alarak iş yerini açan 6 girişimciye teşekkür belgeleri verildi.

Btc’den Ardahan’da Girişimcilere Destek

Btc’den Ardahan’da Girişimcilere Destek

Btc’den Ardahan’da Girişimcilere Destek

Btc’den Ardahan’da Girişimcilere Destek

Btc’den Ardahan’da Girişimcilere Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim