• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Btb, Rektör Ulcay’ı Ziyaret Etti

Btb, Rektör Ulcay’ı Ziyaret Etti
Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü...

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı ziyaret etti.

BTB yönetimi, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret ederek, işbirliği olanaklarını ele aldı. Borsa olarak üniversiteyle her türlü işbirliğine açık olduklarını dile getiren BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, "Bursa, gıda, tarım ve hayvancılık alanında ciddi markalara sahip bir şehir. Her zaman söylediğim gibi Bursa, çok önemli bir sanayi şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda çok ciddi bir tarım şehridir. Dolayısıyla bu sektörlerin bugün olduğu yerden bir adım daha ileriye gidebilmeleri için Borsa ve üniversitenin işbirliğine ihtiyacı var. BTB olarak üniversitemizle her türlü işbirliğine ve proje önerisine açığız" şeklinde konuştu.

Gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde Ar-Ge ve inovasyonu merkezine alan bir sistemin oluşması gerektiğinin de altını çizen Matlı, borsa ve üniversite arasındaki işbirliğinin kuvvetlenmesi için ilgili bölümlerin öğretim görevlileri ile borsa üyelerini aynı masada buluşturacak bir organizasyonun yapılması talebinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise, "Bizler, düşünen ve konuşan değil, düşünen ve iş yapan insanlarız. Dolayısıyla Uludağ Üniversitesi olarak, her konuda proje üretmek için çalışmaya hazırız. Bu bağlamda Bursa Ticaret Borsası ile işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyarız" diye konuştu.

Göreve geldiklerinden bu yana ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını da dile getiren Ulcay, üniversitenin önümüzdeki 25 yılını planladıklarının da altını çizdi. Artık Bursa'da şehrin dinamiklerinin aynı dilden konuştuğunu da ifade eden Ulcay, sorunların çözümünün daha kolay olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan BTB yönetimi, Uludağ Üniversitesi'nin 40. yılı olması sebebiyle Prof. Dr. Yusuf Ulcay'a küçük bir kutlama sürprizi de yaptı.

Btb, Rektör Ulcay’ı Ziyaret Etti

Btb, Rektör Ulcay’ı Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim