• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

BSO Başkanı Uğur: Yerli otomobilde en doğru adres Balıkesir

BSO Başkanı Uğur: Yerli otomobilde en doğru adres Balıkesir
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, yerli otomobil projesi açıklandığından beri üretime talip olduklarını belirterek,...

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, yerli otomobil projesi açıklandığından beri üretime talip olduklarını belirterek, en doğru adresin Balıkesir olduğunu söyledi. Yer seçimi yaparken fiziki yeterlilik kadar bölgenin bu heyecanı taşıyacak ruha da sahip olması gerektiğini belirten Uğur, "Balıkesir, hem fiziki altyapı hem milli heyecanıyla bu üretime hazır. Hükümetimizin bu potansiyeli kullanmasını diliyoruz. Bunun daha adil bir yer seçimi olacağına inanıyoruz. Halkın deyimiyle bu tekeri de en iyi biz döndürürüz, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ustaca süreriz." dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın ilk yerli otomobil prototipini tanıtmasının ardından İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Konya gibi illerde lobi faaliyetleri başlatılınca Ege Bölgesi'nden de ilk olarak BSO Başkanı Uğur, "Bu otomobili biz üretiriz." diye çıkış yapmış, adının da "Alp" olmasını önermişti. Bu iddia ve ısrarını koruduğunu belirten İsmail Uğur İstanbul, Kocaeli ve Bursa'nın benzer yatırımlara doyduğunu, Balıkesir'inse Türkiye'nin ilk yerli otomobilinin tarihi misyonunu da taşıyacak ruh haline sahip olduğunu savundu. Yerli otomobilin, yerli uçakla birlikte Türkiye için yüzyılın en önemli projelerinden biri olduğunu kaydeden Uğur, bu iki projenin hayata geçirilmesiyle kişibaşı yıllık gelirin 10 bin dolardan 25 bin dolara seviyesine çıkarılması, 2023 vizyonunda yer alan 500 milyar dolar ihracat hedeflerinin de tutmasının sağlanacağını hatırlattı. İlk yerli otomobilin üretimine talip olma gerekçelerini anlatan Uğur, şunları kaydetti: "Ülkemiz son 14 yılda, siyasi istikrar sayesinde ekonomik büyüme ve sanayi yatırımlarında mesafe aldı. Anadolu'daki sanayi yatırımları ve organize sanayi bölgeleri, bu kalkınma hamlesinden ciddi pay alamadı ancak yan sanayisiyle birlikte lokomotif sektörler dikkate alındığında Anadolu illeri İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi aynı payı alamadı. Hattâ bu büyük iller, yatırım alanları ve işgücü açısından doygunluğa ulaştı. Arsa bedellerinin yanısıra işgücü maliyetlerinin yüksekliği de bir gerçek. Tekirdağ'dan Bursa'ya kadar sanayi ve üretim hattı artık doydu."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim