• BIST 9530.47
  • Altın 2478.468
  • Dolar 32.4618
  • Euro 34.6712
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Brüksel'de terör operasyonu: 16 kişi gözaltına alındı

Brüksel'de terör operasyonu: 16 kişi gözaltına alındı
"Yakın terör tehdidi" alarmının devam ettiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de polis ekiplerince akşam saatlerinde başlatılan operasyonlarda, 16 kişi gözaltına alındı.

Çok sayıda polisin katılımıyla Molenbeek, Forest, Anderlecht, Jette, Woluwe-St-Lambert, Schaerbeek'te yapılan operasyonlar, 4 saat sürdü. Operasyonların ardından düzenlenen basın toplantısında, 22 evin arandığı ve 16 kişinin gözaltına alındığı, ancak bunlar arasında Paris saldırılarına karıştığı iddiasıyla aranan Salah Abdeslam​'ın bulunmadığı bildirildi.

Toplantıda, operasyonlar sırasında patlayıcı ve silaha rastlanmadığı, Molenbeek'te bir araca, polisin üzerine sürüldüğü için ateş açıldığı belirtildi.     

Abdeslam​'ın polisten kaçtığı iddia edildi

Belçika medyası, Abdeslam​'ın ülkenin doğusundaki Liege'te polisten kaçtığını ve E40 Otobanı'ndan Almanya istikametine gittiğini öne sürdü. Ancak basın toplantısında bu konuda açıklama yapılmadı, gazetecilerin sorularına da yanıt verilmedi. 

Operasyon sırasında Brüksel şehir merkezindeki Grand Place Meydanı'na çıkan bazı yollar kapatıldı, halktan meydana yaklaşmamaları istendi. Bazı araçlar durdurularak, arama yapıldı. En az iki otelde güvenlik önlemi alınıp, müşterilerden dışarı çıkmamaları istendi.

Terör alarmı devam edecek 

Operasyonlar öncesi yapılan güvenlik toplantısının ardından konuşan ​Belçika Başbakanı Charles Michel, cumartesi günü ilan edilen en yüksek terör tehdidi seviyesinin, pazartesi de geçerli olacağını bildirmişti.

Paris'teki gibi "birçok kişinin silahlar ve patlayıcılarla muhtemelen birçok yerde saldırılar başlatmasından" korkulduğunu belirten Michel, "çok ciddi ve yakın tehdit" nedeniyle yarın da metro ve okulların kapalı olacağını kaydetmişti.

Yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip Brüksel, AB ve NATO'ya ev sahipliği yapıyor. AB ve NATO'dan yapılan duyurularda, terör alarmına rağmen pazartesi günü kurumların açık olacağı belirtildi ancak çalışanlardan dikkatli olmaları istendi. Belçika federal hükümet kurumlarının da açık olacağı ancak mümkünse personelin evden de çalışabileceği belirtildi. 

Kedi fotoğrafları paylaştılar 

Belçika federal polisi, halktan ve medyadan, devam eden operasyonları ve ekiplerin bulunduğu yerleri sosyal medyada paylaşmamalarını veya haber yapmamalarını istedi.

Bazı Belçika medya kuruluşları da bu isteğe uyacaklarını açıklayarak, operasyonlar sonlanana kadar detay veren haber yapmadı. Sosyal medya kullanıcıları ise "#BrusselsLockdown" etiketiyle kedi fotoğrafları paylaştı.

Operasyonların ardından Belçika kriz merkezinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Medya ve vatandaşlara, talep edildiği üzere bu akşamki yasal müdahale boyunca gösterdikleri online sessizliklerinden dolayı teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim