• BIST 9548.09
  • Altın 2488.299
  • Dolar 32.4858
  • Euro 34.4253
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Brezilya ve Almanya final aşkına!

Brezilya ve Almanya final aşkına!
2014 Dünya Kupası’nın ilk yarı final maçı bugün ev sahibi Brezilya ile kupanın şampiyonluk adaylarından Almanya arasında oynanacak.

Saat 23.00’teki mücadele, TRT 1’den ekranlara gelecek. Karşılaşmayı, Luis Suarez’in, Chiellini’yi ısırdığı İtalya-Uruguay maçında düdük çalan Meksikalı Marco Rodriguez yönetecek. Kolombiya karşılaşmasında sakatlanan Neymar’ın turnuvayı kapatmasıyla sarsılan Brezilya’da bir başka eksik, aynı mücadelede sarı kart görerek cezalı duruma düşen kaptan Thiago Silva olacak. Taraftarının desteğini sonuna kadar kullanmak isteyen Sambacılar, son oynadıkları 3 yarı finali de (1994, 1998,   2002) kazanmayı başardı ve evindeki organizasyonda şampiyonluğu hedefliyor.

Bu kez sürpriz istemiyor

Evindeki 2006 Dünya Kupası ve ardından da 2010 Güney Afrika’da kupaya yarı finallerde veda eden Almanya, bu kez sürpriz yaşamak istemiyor. Mustafi dışında eksiğin bulunmadığı ekipte bu kez Miroslav Klose’nin yerine Mario Götze’nin, forma giyeceği öğrenildi. İki takım bugüne kadar 21 kez karşılaştı. 12’sini Brezilya, 4’ünü Almanya kazanırken, 5 maç da berabere sonuçlandı. Kupa tarihinde sadece 2002 finalinde karşılaşan devlerin savaşında Brezilya, rakibini 2-0 yenerek şampiyon olmuştu.

Stat: Mineirao

Saat: 23.00

Hakem: Marco Rodriguez (Meksika)

Yayın: TRT1

Muhtemel 11'ler;

BREZİLYA

Julio Cesar: Toronto’da 2 ay oynadıktan sonra Brezilya’nın kalesine geçen 34 yaşındaki Cesar, kupada çok başarılı bir performans gösteriyor. Kalesinde güven veriyor.  

Maicon: Dani Alves’in sakatlığı sonrasında Kolombiya maçında sağ beke geçti. 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu, hazır bir görüntü çiziyor. Oyunun her iki yönünde de etkili.

Dante: Thiago Silva’nın cezalı olması sebebiyle ilk kez stoperde görev yapacak. Bayern Münih’te çok iyi bir sezon geçirdi. Kaptanın yokluğunu hissetirmeyecektir.

David Luiz: Kolombiya’ya attığı harika frikik golü, büyük alkış toplamıştı. Chelsea’deki gibi pozisyonunu kaybedip, ileriye çıkmıyor. Şu ana kadar da hatası yok.

Marcelo: Takımına enerji katan bir sol bek. Tecrübeli futbolcu, hem savunma hem de hücumda rakiplerine şu ana kadar şans tanımadı. Scolari, ona çok güveniyor.

Luiz Gustavo: Defansif orta saha oyuncusunun nasıl olması gerektiğine en iyi örneklerden biri Gustavo. Formda olan 26 yaşındaki futbolcuya, bu akşam çok iş düşecek.

Paulinho: Kolombiya karşılaşmasında ortaya koyduğu futbolla takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. Almanlar’ın yıldız oyuncularına karşı önemli bir rol üstlenecek.

Willian: Neymar’ın sakatlığı sonrasında ona forma şansı doğdu. Chelsea’de, Mourinho’nun vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Takıma büyük katkı sağlayacağı kesin.

Hulk: Kupadaki en iyi futbolunu, Kolombiya karşısında oynadı. Daha önceki maçlarda o kadar etkili değildi. Şu anda form tutması, Sambacılar adına büyük bir koz olabilir.

Fred: Brezilya’nın başından beri en çok eleştirilen ismi. Neden oynatıldığı konusunda büyük eleştiriler var. Scolari ise 30 yaşındaki forvetten hiç vazgeçmedi.

Oscar: Brezilya’nın başarısında kilit rolü oynayacak Oscar’ın omuzlarına, Neymar’ın yokluğunda daha çok yük binecek. Hücum planları, onun üzerine kurulmuş durumda.

ALMANYA

Manuel Neuer: Kupanın en iyi kalecileri arasında yer alıyor. Bayern Münih’teki başarılı sezonuna, milli takımda da devam ediyor. Kaleciden çok bir libero gibi Panzerler’i yönlendiriyor.

Philipp Lahm: Defansın önünde turnuvaya başlayan Lahm, Mustafi’nin sakatlığı sonrasında sağ beke geçti. Çok soğukkanlı ve hep aynı seviyede oynamayı başarıyor. Vasat maçı yok.

Benedikt Höwedes: Schalke’deki performansı sonrasında Almanya’nın da değişmezleri arasında girdi. Savunmada şu ana kadar hatasız oynadı. Bire birde geçilmesi kolay olmayan bir oyuncu.

Mats Hummels: Kupada rakip forvetlere hiç şans tanımadı. Fransa karşılaşmasında Benzema’yı etkisiz hale getirip, zaferi getiren golü attı. Kafa toplarında her zaman çok etkili.

Jerome Boateng: Savunmanın neresinde oynadığı onun için fark etmiyor. Sağ ve stoper bölgesinin ardından bu kez de sol bekte oynaması bekleniyor. 5 maçta da geçer not aldı.

Bastian Schweinsteiger: Lahm’ın sağ beke geçmesinin ardından Löw, onu orta sahaya koydu. Takımın en tecrübeli oyuncuları arasında yer alıyor. Panzerler’de paslar, onun üzerinde dağıtılıyor.

Sami Khedira: Real Madrid’de sakatlıktan döndükten sonra eski performansına dönemedi. Mücadele gücü sebebiyle tercih edilen Khedira, basının eleştirdiği isimler arasında yer alıyor.

Toni Kroos: Bayern Münih’ten, Real Madrid’e transfer olmasına kesin gözüyle bakılan Kroos, 5 maçta yaptığı 3 asistle takımın yıldızlarından. Brezilya karşısında da çok önemli bir koz.

Mesut Özil: Almanya’da en çok eleştiri alan oyuncuların başında Mesut Özil geliyor. Löw, tüm maçlarda ona şans verdi. Ancak beklenen sorumluluğu almaması, tepki çekiyor.

Mario Götze: Klose’den bu maçta formayı alması beklenen Götze, Müller’le birlikte hücum hattında iyi bir ikili oluşturdu. Hızıyla Brezilya savunmasına zor anlar yaşatabilir.

Thomas Müller: Turnuvanın yıldızlarından Thomas Müller, Almanya’nın en tehlikeli oyuncusu. Attığı 4 gol ve takım arkadaşlarına verdiği 2 gol pası, bunun en büyük göstergesi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim