• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Bozyazı’da AB Projesi Başarısı

Bozyazı’da AB Projesi Başarısı
Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, "Eğitimde Yaratıcılık ve Yenilenme Hareketi" projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa...

Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, "Eğitimde Yaratıcılık ve Yenilenme Hareketi" projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nca değerlendirilerek hibe almaya hak kazandı.

Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi proje ekibinde yer alan 4 öğretmenin katkılarıyla hazırlanan proje, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nca yürütülmekte olan "Erasmus Okul Eğitimi" faaliyetleri kapsamında uzmanlarca değerlendirilerek, Türkiye genelinde 44 proje arasına girdi. Toplam bütçenin 30 bin 547 Eruo olan proje kapsamında, Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden 11 öğretmen, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde Hollanda'nın Assen şehrinde düzenlenecek olan 7 günlük "Eğitim ve öğretimde yaratıcılık, daha verimli sınıf oluşturmak için müzik, resim ve uluslararası iletişim teknolojisi kullanımı" eğitimine katılacak.

Öğretmenler, eğitimin ardından Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de de eğitim veren lise düzeyindeki okulları ziyaret ederek 5 gün iş başı gözlem yapıp uygulamaları yerinde izleyecek.

Proje ekibine teşekkür eden Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Galip Göl, "Daha büyük ve daha güzel bir gelecek hayalinin yeşertildiği okulumuzda, bu başarıların devamlılığı ve kararlılığı, ilçemizi daha güzel statülere kavuşturacaktır. İlçemizin eğitim alanında başarı çıtasını yukarı çekebilmek adına yurt dışında başarılı eğitim uygulamalarını yerinde görmek ve bu uygulamaları ilçemizde hayata geçirebilmek için gayretli çalışmalarından ötürü proje ekimizde yer alan ve Mersin'e tayin olan İngilizce öğretmenimiz Güleda Gökkaya, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Şenay Arı Namlı ve Saliha Özdemir'e teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim