• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Bozyazı Kaymakamı Yıldız, Yeni Ehliyet İçin Başvurusunu Yaptı

Bozyazı Kaymakamı Yıldız, Yeni Ehliyet İçin Başvurusunu Yaptı
Mersin'in Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, 1 Ocak itibariyle başvuruları başlayan yeni tip ehliyet için belgelerini...

Mersin'in Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, 1 Ocak itibariyle başvuruları başlayan yeni tip ehliyet için belgelerini verip başvuruda bulundu.

Kaymakam Yıldız, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek yeni ehliyet için belgelerini teslim etti. İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüseyin Dönmez'in karşıladığı Yıldız, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra yeni ehliyet almak için randevu talebinde bulunduğu Trafik Tescil Büro Amirliği'ne geçen Yıldız, burada gerekli işlemleri yaparak, istenen belgeleri görevli memurlara teslim etti. Yıldız'a, yeni ehliyeti gelene kadar ehliyet yerine geçerli olacak Ek 50 formu verildi.

Ehliyet yenileme işlemi sırasında Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Kemal Kaya, Kaymakam Yıldız'ı yapılan işlemler konusunda bilgilendirdi. Kaya, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi, sürücü belgesi başvurularının alınması ve ilgililerin adreslerine posta yoluyla gönderilme işlemlerinin 1 Ocak 2016-31 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacağını, eski tip sürücü belgesinin yeni tip sürücü belgesiyle değiştirme işlemlerinin başladığını söyledi. Başvuruda vatandaşlardan 1 adet biometrik fotoğraf, bağlı bulunduğu Aile Hekimliğinden sağlık raporu, eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte aslını, Maliye ve Ziraat Bankası'na yatırılan toplam 15 liranın belgesini istediklerini belirten Kaya, vatandaşların istenen belgeleri tamamlamalarının ardından "surucurandevu.egm.gov.tr" internet adresinden randevu almaları gerektiğini kaydetti. Kaya, "İstenen belgeler ve randevu talebinin ardından vatandaşlarımızın eski tip sürücü belgelerini yeni tip sürücü belgelerine çevirme talepleri gerçekleştirilmekte. Yeni tip sürücü belgeleri Ankara'da basılarak şahısların belirlediği adreslere gönderilmekte. Ayrıca telefon numaralarına SMS gönderilerek her aşamada bilgilendirilmekte. Adreslerine yeni tip sürücü belgeleri teslim edilinceye kadar Pol-net sistemi tarafından geçici olarak Ek 50 formu düzenlenerek şahıslara verilmekte. Verilen Ek 50 formu yeni tip sürücü belgesi teslim edilinceye kadar sürücü belgesi yerine kullanılmaktadır" dedi.

Yıldız, yapılan bilgilendirilmenin ardında çalışanlara teşekkür etti ve Ek 50 formunu alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.

Bozyazı Kaymakamı Yıldız, Yeni Ehliyet İçin Başvurusunu Yaptı

Bozyazı Kaymakamı Yıldız, Yeni Ehliyet İçin Başvurusunu Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim