• BIST 9718.08
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Bozüyük’ün 4. Mahalle Konağı Törenle Hizmete Girdi

Bozüyük’ün 4. Mahalle Konağı Törenle Hizmete Girdi
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın "9 Mahalleye 9 Konak" projesi kapsamında yapımı tamamlanan ve ilçenin 4. mahalle konağı olan Yediler Mahalle...

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın "9 Mahalleye 9 Konak" projesi kapsamında yapımı tamamlanan ve ilçenin 4. mahalle konağı olan Yediler Mahalle Konağı, yoğun bir katılımla gerçekleştirilen açılış töreni ile hizmete girdi.

Yediler Mahallesi'nde Kanarya Caddesi üzerinde yapılan Mahalle Konağı'nın açılış törenine, Kaymakam Köksal Şakalar, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Garnizon Komutanı Bkm. Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, TSO Başkanı Buğra Levent, Müftü Selami Bağcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, muhtarlar, Belediye Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış programında ilk olarak sahne alan mehter takımı gösterisi yoğun ilgi gördü. Programın açılış konuşmasını yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, mahalle konağının temelinin 10,5 ay önce atıldığını belirterek, "Bizler vermiş olduğumuz sözleri tutan kişileriz. Yapılacak olan tüm tesislerde bizler sadece kendi iç yönetimimiz değil çok değerli hem ilçe başkanımız aynı zamanda da değerli meclis üyelerimiz ve milletvekillerimizle de tüm projelerimizi istişare ederek son halini veriyoruz. Daha sonra ihaleye çıkıp yapım aşamasında da 1 yıl gibi kısa bir zamanda da bunu bitirmeyi hedefliyoruz. Belki birileri şunu söyleyebilir; bizim için verilen sözler diğer siyasetçiler gibi dün dündür bu gün bu gündür demek değil, biz özellikle verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getiren, dün söylediğimi bu gün hatırlamayan kişiler değiliz. Ne söz verdiysek, yerine getiren bir AK Parti'nin üyesiyiz, bireyleriyiz, neferleriyiz. O yüzden de kendim AK Partili olmaktan son derece mutluyum" dedi.

"Düşünmek en önemli şeydir. Hayal bedava değil, hayalsiz yaşamaksa bana göre yaşamamanın en önemli özelliği olması gerekir. Bizler hayal ettiklerimizi tek tek yerine getiriyoruz ve hizmete de kavuşturuyoruz" diyen Başkan Bakıcı, Zafer İlkokulu'na yapılan sentetik saha ve mini sahalar, seyir terası, yeni aceze evi, evde bakım hizmeti gibi hayata geçirilen projeler hakkında da bilgi verdi. Yeni yapılacak projeler hakkında da bilgi veren Bakıcı, yeni kapalı pazar yeri yapılacağını, entegre su projesi kapsamında yaklaşık olarak 145 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 250 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı tüm alt yapı baştan aşağı değiştirileceğini ve proje maliyetinin 100 milyonu aşkın eski parayla 100 trilyona yakın olduğunu, 2017 yılında inşasına başlanacak atık su arıtma tesisi yapılacağını ve bu projenin de yaklaşık olarak 25 milyon TL'ye mal olacağını söyledi.

Yediler Mahalle Konağı'nın karşısındaki alanın da kamulaştırıldığını ve burada yeni bir park projesi planladıklarını anlatan Bakıcı, Yediler Mahalle Konağı'nın 545 metrekare taban alanı ve bin 91 metrekare toplan kullanım alanıyla Bozüyük'ün en büyük mahalle konağı olduğunu da ifade ederek, yaklaşık olarak 1 milyon 250 bin TL'ye mal olduğunu, içerisinde 500 kişilik düğün salonu, aile hekimi odası, muhtar odası, kafeterya, fitness salonu ve halk eğitim merkezi ile beraber kullanılacak bir kurs salonu olduğunun bilgisini verdi.

"Bizler her zaman en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu konaklar hepimizin, sizlerden istediğimiz tek bir şey var, buralara birlikte sahip çıkalım" diyen Başkan Bakıcı, mahalle konağının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, mahalle sakinlerine ve ilçeye hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

İlçe Kaymakamı Köksal Şakalar da, konağın hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, Bozüyük'te yeni bir Hükümet Konağı'na ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından tüm protokol üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte mahalle konağının açılışı gerçekleştirilerek, konağın tüm bölümlerini gezdi. Programda son olarak gelen misafirlere ayran ve etli pilav ikramı yapılırken, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı çocuklara pamuk şekeri ve oyuncak dağıttı.

Bozüyük’ün 4. Mahalle Konağı Törenle Hizmete Girdi

Bozüyük’ün 4. Mahalle Konağı Törenle Hizmete Girdi

Bozüyük’ün 4. Mahalle Konağı Törenle Hizmete Girdi

Bozüyük’ün 4. Mahalle Konağı Törenle Hizmete Girdi

Bozüyük’ün 4. Mahalle Konağı Törenle Hizmete Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim