• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Bozüyük’te üst geçit çalışmaları hızlandı

Bozüyük’te üst geçit çalışmaları hızlandı
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Kasım ayı içerisinde yapımına başlanılan ve kışın ara verilen Yeşilkent üst geçidinin...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Kasım ayı içerisinde yapımına başlanılan ve kışın ara verilen Yeşilkent üst geçidinin yapım çalışmaları havaların iyileşmesi ile birlikte yeniden hızlandı.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın "hemzemin geçitler ilçemiz için sorun olmaktan çıkacak" açıklamasıyla birlikte start verilen çalışmaların ardından yapımına başlanılan Yeşilkent üst geçidinin bu yıl içerisinde hizmete girmesi bekleniyor. Yeşilkent Mahallesi ile 4 Eylül Mahallesini birbirine bağlayacak olan üst geçit yapım çalışmaları kış mevsimi nedeniyle duraklamıştı. Kış mevsiminin sona ermesi ve inşaat çalışmalarının daha elverişli hale gelmesiyle birlikte çalışmalara yeniden başlandı. Şu anda üst geçidin ayakları dikilirken ayakların dikilmesinin ardından üst geçidin tabliyesini oluşturacak prefabrik kirişlerin yerlerine monte edileceği belirtildi. Geçtiğimiz yıl ihalesi ve yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanılan üst geçidin bir aksilik olmaz ise yazın tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Yeşilkent Mahallesi'ni ve kent merkezini birbirine bağlayan cadde üzerindeki trafik yükünün azalması tahmin edilirken, sürücüler için demiryolu bir sorun olmaktan çıkacak. Diğer 2 üst geçit konusunda ise yeni gelişmeler kaydedildi. Saraycık Caddesi üzerine yapılacak üst geçidin yeri değiştirilirken Seramik yoluna yapılacak üst geçit ise önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyor. Seramik yolunda bulunan eski alt geçidin olduğu bölüme yapılacak üst geçit için ise proje tadilatı çalışmalarının devam ettiği ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağı belirtildi. Saraycık Caddesi üzerine yapılması planlanan üst geçidin ise esnaf ve konut sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için mezbahanın olduğu alana kaydırıldığı ve proje çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Bozüyük’te üst geçit çalışmaları hızlandı

Bozüyük’te üst geçit çalışmaları hızlandı

Bozüyük’te üst geçit çalışmaları hızlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim