• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Bozüyük’te Tedes Uygulaması Gece Yarısı Başlıyor

Bozüyük’te Tedes Uygulaması Gece Yarısı Başlıyor
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde daha önce 18 Ocak tarihinde uygulamaya geçeceği duyurulan ancak gerekli altyapı çalışmalarının yetersiz, hız limitlerinin...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde daha önce 18 Ocak tarihinde uygulamaya geçeceği duyurulan ancak gerekli altyapı çalışmalarının yetersiz, hız limitlerinin ise düşük olduğu gerekçesiyle kabul görmeyen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) uygulaması gerekli çalışma ve düzenlemelerin tamamlanmasının ardından 25 gün sonra bu gece saat 00.00'de uygulamaya giriyor.

Bozüyük'te şehir içinden geçen ve polis sorumluluk bölgesinde bulunan D-200 ve D-650 karayolu üzerinde 5 ayrı noktada (Bozüyük-Eskişehir giriş/çıkış, Bozüyük-Bursa, Bozüyük-Bilecik, Bozüyük-Kütahya ve Bozüyük Çağlarkent önü giriş/çıkış güzergâhlarında) anlık hız denetimi devreye girdi. Mevcut noktalardaki hız limitleri ilçe ve il trafik komisyonundaki görüşmelerin ardından yeniden değerlendirilerek arttırıldı. Yapılan açıklamada, "Karayolu Trafik Kanunun Ek-16'ncı maddesine istinaden karayolunda trafik akış ve yoğunluğunun sistem üzerinden izlenilebilmesi için trafik güvenliği ve kural ihlallerinin dijital ortamda takibinin yapılarak, trafik kazalarının en aza indirmek amacıyla Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) kurulum çalışmalarına Bozüyük Belediyesi ile birlikte 6 Kasım 2015 tarihinde başlanarak anlık hız tespiti yapılmak üzere tüm alt yapı ve deneme çalışmaları tamamlanmıştır. İlçemiz şehir içinden geçen ve polis sorumluluk bölgesinde bulunan D-200 ve D-650 karayolu üzerinde 5 noktada anlık hız denetimi yapmak üzere kamera sistemi mevcuttur. Buna göre, D-200-07 kod nolu karayolu üzerinde bulunun Bozüyük-Eskişehir giriş/çıkış güzergâhlarında araç cinslerine göre hız limitleri, otomobiller için 110 km/h, otobüs ve kamyonlar için 85 km/h, panelvan türü araçlar için 100 km/h, olarak belirlenmiştir. D-200-07 kod nolu karayolu üzeri bulunun Bozüyük-Bursa, Bozüyük-Bilecik, Bozüyük-Kütahya ve Bozüyük Çağlarkent önü giriş/çıkış güzergâhlarında araç cinslerine göre hız limitleri otomobiller için 90 km/h, otobüs ve kamyon için 80 km/h, panelvan türü araçlar için 85 km/h, olarak belirlenmiştir. Anlık hız denetimlerine 14 Şubat 2016 tarihi saat 00.00 itibariyle başlanacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Bozüyük’te Tedes Uygulaması Gece Yarısı Başlıyor

Bozüyük’te Tedes Uygulaması Gece Yarısı Başlıyor

Bozüyük’te Tedes Uygulaması Gece Yarısı Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim