• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Bozüyük’te STK’lar Bir Araya Geldi

Bozüyük’te STK’lar Bir Araya Geldi
Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki sivil toplum kuruluşları (STK), Yardım Sevenler Derneğinin ev sahipliğinde Bozüyük Belediyesinin destekleriyle düğün...

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki sivil toplum kuruluşları (STK), Yardım Sevenler Derneğinin ev sahipliğinde Bozüyük Belediyesinin destekleriyle düğün salonunda bir araya geldi.

Toplantıda ilk olarak Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nermin Nalbantoğlu, derneğini tanıtarak faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bu topraklarda doğan doğmasa bile karnı doyan insanların özellikle sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin Bozüyük'e katkı sağlayabilmek için bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise, her sivil toplum kuruluşuna aynı mesafede olduklarını belirterek bu tür toplantıların devam etmesini böylece birlik ve beraberlik ortamının daha da pekişeceğini söyledi. Başkan Bakıcı, "Siyasetin meydanlarda yapılması gerektiğini düşünen biriyim. Böyle ortamlarda siyaset konuşulmaması gerekiyor. Bu memleket bizim göreve geldiğimiz günden bu yana daha yaşanabilir bir ilçe oluşturabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu bağlamda siz sivil toplum kuruluşlarımızın görüş ve önerilerine her zaman açığız. İlçemizde birçok derneğimiz faaliyet göstermesine rağmen birçoğunu tanımıyor, faaliyet alanlarını bile bilmiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının birbirinden farklı etkinliklerini, farkındalıklarını yöre insanımıza tanıtmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu manada derneklerimizden gelecek projelere belediye olarak imkânlarımız çerçevesinde destek olmaya hazırız. Ülkemizin farklı yerlerinden gelerek ilçemizde faaliyetini sürdüren derneklerimizin kültürlerini tanımalı ve tanıtmalıyız. Birlik ve beraberliğimizin ön planda olacağı toplantılarımızın devamını diliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik ve Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz, dernek çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Dernekler Büro Şefi Mustafa Akış ise, ilçe genelinde 140 derneğin var olduğunu bunların 50'sinin aktif, diğer 50'sinin ise yarı aktif olduklarını belirtti. Akış, yapılabilecek çalışmalar konusunda önerilerini aktardı.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişlerinin yapılması sonrasında hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

Bozüyük’te STK’lar Bir Araya Geldi

Bozüyük’te STK’lar Bir Araya Geldi

Bozüyük’te STK’lar Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim