• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bozüyük’te Kasımpaşa Arastası Hayata Geçiyor

Bozüyük’te Kasımpaşa Arastası Hayata Geçiyor
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Terakki Caddesi ile Cumhuriyet Meydanına bakan Necatibey Caddesi arasında kalan 8 bin 276 metrekareden oluşan 3 adadaki eski yapılaşmaların...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Terakki Caddesi ile Cumhuriyet Meydanına bakan Necatibey Caddesi arasında kalan 8 bin 276 metrekareden oluşan 3 adadaki eski yapılaşmaların yerine geleneksel kültürümüze uygun önemli yapı çeşitlerinden biri olan Arasta yapılar yer alacak.

Şehrin ticari yapısına katkı sağlayarak çehresini değiştirecek olan imar projesi yapılan imar komisyonunun çalışmalarının ardından Belediye Meclis gündeminde görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından imar değişikliği toplantıda yer alan meclis üyelerinin tamamının oy birliği ile kabul edildi. Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünü ilgilendiren bazı yapılaşmalar için gerekli izinlerin alınması ile birlikte hemen çalışmalara başlanacak. Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Halil Eldemir, proje ile şehir merkezinin köhne görüntüden uzaklaşarak nefes alacağını ve ilçe merkezine yakışan bir uygulama olacağını söyledi.

Başkan Yardımcısı Eldemir, açıklamasında, "Vatandaşların yeni yapılanmayla ilgili hiçbir fedakârlıkta bulunmadan hiçbir kayıpları olmadan bir planlama çalışması yapıldı. 8 bin 276 metrekareden oluşan 3 adadaki 69 parselimiz yeni plan çalışması ile birlikte 15 parsele düşecek. Bu plan uygulaması ile gerek belediyenin gerekse vatandaşların herhangi bir hak kaybı olmayacak. Bu alanımız kapalı çarşı, bir Arasta çarşısı haline dönüşecek" dedi.

CHP'li Meclis üyesi Meymet Aytaç ise, yapılan bu imar çalışması için kendi adına başkan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Aytaç, projenin hayata geçirilmesi halinde şehir merkezine nefes aldıracağını söyledi.

Yapılan görüşmelerin ardından İmar komisyonunun imar değişikliği kararı oy birliği ile kabul edildi.

Bozüyük’te Kasımpaşa Arastası Hayata Geçiyor

Bozüyük’te Kasımpaşa Arastası Hayata Geçiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim