• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Bozüyük’te Eski Kütüphane Binasının Akıbeti Belirsizliğini Koruyor

Bozüyük’te Eski Kütüphane Binasının Akıbeti Belirsizliğini Koruyor
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde uzun yıllar fiziki olarak oturulabilecek durumda olmadığı halde kütüphane olarak hizmet veren eski kütüphane binasının...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde uzun yıllar fiziki olarak oturulabilecek durumda olmadığı halde kütüphane olarak hizmet veren eski kütüphane binasının akıbeti belirsizliğini koruyor.

Binanın tahliyesinin üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen bina ile ilgili hiçbir çalışma yapılmıyor. Boşaltılmasının ardından kaderine terk edilen bina alkolik ve madde bağımlıların mekânı oldu. 4 Eylül Mahallesi'ndeki öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu bir alanda bulunan metruk bina, başta öğrenciler ve mahalle sakinleri için büyük tehlike oluşturuyor. Bu duruma tepki gösteren veliler ise, "Her gün çocuklarımız o binanın önünden defalarca gelip geçiyor. "Binanın camlarına bu binaya girmek tehlikeli ve yasaktır" yazısı asarak hiçbir güvenlik önlemi almadan yarın öbür gün yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun mesuliyetinden kaçamazsınız. Yaklaşık 10-12 yıl gibi kısa bir sürede bu bina nasıl oldu da bu hale geldi. Bu binanın zamanında kimler tarafından hangi şartlarda geçici kabulü yapıldı. Devletimiz bu kadar mı zengin? Bu konuda kimler görevini su istimal ettiyse bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ayrıca yaşanabilecek can ve mal kayıplarına karşı ilgililerden gerekli önlemleri almalarını talep ediyoruz. Bina özellikle akşam saatlerinde bali ve tinercilerin, ayyaşların mekânı oldu. Akşam olunca binanın yanından geçmeye korkuyoruz. Yaklaşık 2 yıl önce yıkılma tehlikesine karşı boşaltılan bu binanın akıbeti ne olacak? Bu konudan son derece rahatsızız ve tedirgin oluyoruz. Özellikle sabah akşam çocuklarımızın bu binanın yanından geçerek okullarına gidiyor olmaları bizi son derece huzursuz ediyor. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyor ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz" dediler.

Edinilen bilgilere göre de, daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde bulunan binanın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildiği ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de binanın yıkılması konusunda İl Özel İdaresiyle gerekli yazışmaların yapıldığı belirtildi.

Bozüyük’te Eski Kütüphane Binasının Akıbeti Belirsizliğini Koruyor

Bozüyük’te Eski Kütüphane Binasının Akıbeti Belirsizliğini Koruyor

Bozüyük’te Eski Kütüphane Binasının Akıbeti Belirsizliğini Koruyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim