• BIST 9728.3
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Bozüyük TSO’dan Mesleki Yeterlilik Belgesi Açıklaması

Bozüyük TSO’dan Mesleki Yeterlilik Belgesi Açıklaması
Bilecik'in Bozüyük İlçe Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), inşaat ve sanayi sektöründe çalışan her işçinin Mesleki Yeterlilik Belgesi almasının zorunlu...

Bilecik'in Bozüyük İlçe Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), inşaat ve sanayi sektöründe çalışan her işçinin Mesleki Yeterlilik Belgesi almasının zorunlu hale geldiğini, bu konuda gerekli alt yapı çalışmasının yapıldığını açıkladı.

Oda Başkanı Buğra Levent tarafından yapılan açıklamada, ilk etapta Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demirci, Betoncu, Duvarcı, İskele Kurulum Elemanı, Sıvacı ve Metal Saç İşlemeci Meslek dalları için istenen Mesleki Yeterlilik Belgesi kurslarının TSO organizasyonunda gerçekleştirileceği kaydedilerek, "25 Mayıs 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ gereği inşaat ve sanayi sektöründe çalışan her işçinin Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunlu hale getirilmiştir. Belgesi olmayan her bir çalışana geçmişe dönük her ay için 500 TL idari para cezası uygulanacaktır. Ustalık belgesi bulunan veya meslek lisesi mezunu olan kişilerin dışında tüm çalışanların almak zorunda oldukları Mesleki Yeterlilik Belgesi 25 Mayıs 2016 tarihinden sonra denetimlerde öncelikli olarak sorulacaktır. Odamız üyelerinin cezai işlemlere maruz kalmasına neden olabilecek bu düzenlemeye uygun çalışabilmeleri amacıyla Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası belgelendirme çalışmaları altyapısını hazırlamıştır. İlk etapta Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demirci, Betoncu, Duvarcı, İskele Kurulum Elemanı, Sıvacı ve Metal Saç İşlemeci Meslek dalları için istenen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları Odamız organizasyonu ile düzenlenecektir. Asansör bakım ve onarımcısı ve CNC programcısı meslek dalları için de başvuru kayıtlarımız başlayacaktır. Bu alanlarda da mesleki yeterlilik belgesi sınavları için firmalarımızın acil olarak odamıza başvurmaları önemle duyurulur" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim