• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi TÜBİTAK Proje Yarışmasında Bölge Finaline Kaldı

Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi TÜBİTAK Proje Yarışmasında Bölge Finaline Kaldı
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Kumral Abdal Anadolu Lisesi öğrencileri orta öğretim öğrencileri arası düzenlenen TÜBİTAK proje yarışmasında bölge...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Kumral Abdal Anadolu Lisesi öğrencileri orta öğretim öğrencileri arası düzenlenen TÜBİTAK proje yarışmasında bölge finaline kalarak büyük bir başarıya imza attılar. Bakliyattan elektriksel gerilim elde etme projesi olan TÜBİTAK projesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi spor salonunda düzenlenecek olan bölge finalinde sergilenecek.

Bilecik ilinde 2016 yılı orta öğretim öğrencileri arası TÜBİTAK proje yarışmasında bölge finaline kalan tek proje Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi öğrencilerinin projesi oldu. Projenin bakliyattan (nohut, kuru fasulye ve arpa) oluşturularak su içerisinde kapalı kaplarda bekletilip eşit periyotlarla multimetre ile elektriksel gerilimlerinin ölçüldüğü, elde edilen elektriksel gerilim bilim teknik de anlatılan limon ve patates pilininkinden oldukça yüksek olduğu ifade edildi. Ayrıca limon ve patates pilininkinden çok daha fazla (takribi bir hafta) tükenme süresine sahip olduğu, kokusunun dışında olumsuz bir yanının olmadığı belirtildi. Geri dönüşümünün ise toprağa gömülmek suretiyle yeni bakliyat fidelerinin büyümesi şeklinde olduğu kaydedildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Bilecik genelinde TÜBİTAK proje yarışmasında bölge finaline kalan tek projenin Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi öğrencilerinin projesi olduğunu belirterek bu başarıda emeği geçen herkesi kutladı. Gümüş, "Başta Okul Müdürü Ali Bilgin bey olmak üzere Öğretmenimiz Mehtap Arslan hanım ve öğrencimizi gerçekten tebrik ediyorum. Geçen yıl da bölge finaline iki projemiz kalmıştı. Proje Fizik alanında olup Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu'nda Bölge finalinde sergilenecektir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim