• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bozüyük Çarşı Mahalle Konağı Ve Mescidinin Açılışı Yapıldı

Bozüyük Çarşı Mahalle Konağı Ve Mescidinin Açılışı Yapıldı
Bilecik'in Bozüyük İlçe Belediye tarafından yapımı tamamlanan ve ilçenin 5.'inci mahalle konağı olma özelliğini taşıyan Çarşı Mahalle Konağı ve...

Bilecik'in Bozüyük İlçe Belediye tarafından yapımı tamamlanan ve ilçenin 5.'inci mahalle konağı olma özelliğini taşıyan Çarşı Mahalle Konağı ve Mescidi düzenlenen törenle kullanıma açıldı. Konağın mescidinde ilk kez Cuma namazı kılınırken törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterildi.

Açılış programında ilk olarak Çarşı Mahalle Muhtarı Bedri Yaz tarafından açılış konuşması yapıldı. Muhtar Bedri Yaz, "Şirin ilçemize şirinlik katın 5.'inci mahalle konağımızın mahallemize kazandırılması konusunda başta Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı'ya, meclis üyelerimize, arsa sahiplerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Semt sakinlerimizin ihtiyacı olan mescidin mahalle konağımızda olması vatandaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Lakin devlet demiryollarının tren yolu boyuna tel örgü çekmesi mahallemizi adeta ikiye bölmüştür. Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı'ya, meclis üyelerimizin müsbet kararları doğrultusunda bu durumun düzeltilmesi isteğimiz doğrultusundadır. Tekrar hepinize saygılar sunuyorum. Bu konak ve mescidin mahallemize kazandırılmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bir konuşma yapıldı. Başkan Bakıcı konuşmasında, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Hak'ka hizmet etmenin halka hizmet etmek olduğunu bilen bir ekip olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Bize gelen talepleri imkânlar çerçevesinde değerlendirmeye çalışıyoruz. Burada mahalle sakinlerimizin talepleri üzerine başladığımız bu yolda Mevla'm buraya bir mahalle konağı ve mescidi yapmayı bizlere nasip etti. Konak ve mescidimizin yapılması konusunda en büyük destek arsa sahiplerimizden gelmiştir. Necip Fazıl Kısakürek'in deyimiyle devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerektiğini biliyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Konağımız 661 metre kare üzerine inşa edilmiştir. Alt katında spor aletleri ile birlikte spor salonu ve kurs odaları yer almaktadır. Üst katımızda ki mescidimiz ile mahallelimizin mescit ihtiyacını karşılamış bulunmaktayız. Burada yapılan bu hizmetleri yapmak kadar sahip çıkılmasının da önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle arsa sahiplerimiz Cemal Sosa, Arif Karabektaş, Mehmet Kemal Bakkalcıoğlu, Şerife Abdül Turgut'a bu konak ve mescidin mahalleye kazandırılması konusunda vermiş oldukları arsa desteği için çok teşekkür ediyorum. Müteahhidimiz, çalışanlarımız ve bize destek veren tüm vatandaşlarımıza, belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha birçok projemizi birlikte tamamlayarak açmak bizlere nasip olur diyerek hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Bakıcı, belediye olarak Çarşı Mahalleye yapılan hizmetlerden bahsetti ve önümüzdeki günlerde de Osmangazi parkının açılışının yapılacağını belirterek geçen yıllarda başlatılan kültür gezilerinin bu yıl da devam edeceğini ve bu yıl hızlı tren ile Konya gezisinin gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Selami Bağcı tarafından yapılan dualar eşliğinde Çarşı Mahalle Konağı ve mescidin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Kaymakam Köksal Şakalar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Bozdoğan, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, SGK İL Müdürü Celalettin Ateş, TSO Başkanı Buğra Levent, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, SGM İlçe Müdürü Emin Şahin, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, Çarşı Mahalle Muhtarı Bedri Yaz, kurum müdürleri, esnaflar, vatandaşlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Bozüyük Çarşı Mahalle Konağı Ve Mescidinin Açılışı Yapıldı

Bozüyük Çarşı Mahalle Konağı Ve Mescidinin Açılışı Yapıldı

Bozüyük Çarşı Mahalle Konağı Ve Mescidinin Açılışı Yapıldı

Bozüyük Çarşı Mahalle Konağı Ve Mescidinin Açılışı Yapıldı

Bozüyük Çarşı Mahalle Konağı Ve Mescidinin Açılışı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim