• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Bozok Üniversitesinde Yenidoğan Hemşireliği Kursu Açıldı

Bozok Üniversitesinde Yenidoğan Hemşireliği Kursu Açıldı
Bozok Üniversitesi (BÜ) Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi işbirliği ile "Yenidoğan...

Bozok Üniversitesi (BÜ) Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi işbirliği ile "Yenidoğan Hemşireliği Kursu" düzenlendi.

15 - 19 Şubat 2016 tarihleri arasında BÜ Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenecek kursun açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selda Seçkin, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Polat, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat, öğretim üyeleri ve Yozgat'ta görev yapan hemşireler ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat yaptı. Doç. Dr. Polat, bilim ve teknolojide çok hızlı gelişmelerin yaşandığı günümüz toplumunda, bilginin güncellenmesi ve lisans eğitiminde alınan bilgilere yeni bilgilerin eklenmesinin, hizmet içi eğitimler, kurslar, sertifika programları, kongre ve sempozyum gibi bilimsel etkinlikler ile gerçekleştirildiğini belirterek, "Bizler de bu ilkeden yola çıkarak Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde kurulan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde çalışan meslektaşlarımızın, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin bilgilerini güncellemek üzere bu kursun düzenleniyor" dedi.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selda Seçkin ise, "Bizim için bu kursun düzenlenmesi çok önemli. Çünkü yakın zamanda üniversitemiz hastanesinin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı. Hep birlikte çok faydalı bilgiler edinileceğinden eminim. Bu kursun hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Suzan Yıldız da, Yenidoğan ünitelerinin çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında da çok daha cazip bir hale geldiğini söyledi. Prof. Dr. Yıldız , "Yenidoğan hayatın ilk 28 günlük dönemi çok önemli bir dönem. Bu döneme çok dikkat edilmeli. Yenidoğan bakım ünitelerindeki hemşire, ebe ve diğer tüm ekiplerin çok donanımlı olması gerekir. Bu nedenle bu kurslar Yenidoğan biriminde çalışanlar için son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Son konuşmayı yapan BÜ Rektörü Prof. Dr. Karacabey, Tıp Fakültesi hastanesinde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi bölümünün yeni açıldığını belirterek, "Bölümü açarken hemşire kadromuz vardı. Beş hemşire daha kadro ilana çıkıldığında yenidoğan sertifikasına sahip olmasını özellikle istedik. Fakat üzücü olan şu oldu, yenidoğan sertifikasına sahip olmak diye çıktığımız beş kadro boş kaldı. Halbuki biz yeni doğan sertifikasına sahip olmanın veya bu konuda bilgili olmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Elbette yaşayan insanların hepsinin önemi vardır ama dünyaya yeni gözlerini açan ve bizim aramıza katılan çocuklarımız dünyaya gelişlerinin sağlıklı olması dünyadaki ilk dakikalarını ve ilk anlarını sağlıklı ve gerekli bakımın yapılmış olması icap ettiği gibi bilinçli ve yeter kadar yapılmış olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yenidoğan sertifikasına sahip olan hemşire müracaatı olmadı ama bu eksiği böyle bir kursla tamamlamış olma düşüncesinden dolayı kursun düzenlenmesine katkı gösteren herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından oturum başkanlığını Doç. Dr. Meral Bayat'ın yaptığı kursun il sunumunda İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilimdalı öğretim üyesi, Prof. Dr. Suzan Yıldız, "Yenidoğan Hemşireliği ve Yenidoğan Ünitelerinin Standartı" konularında bilgiler aktardı.

Bozok Üniversitesinde Yenidoğan Hemşireliği Kursu Açıldı

Bozok Üniversitesinde Yenidoğan Hemşireliği Kursu Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim