• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Bozok Teknopark yöneticileri bir araya geldi

Bozok Teknopark yöneticileri bir araya geldi
Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde yer alan ve bölgesel ekonomik kalkınmada önemli rol oynayan Teknopark yönetim kurulu, firma yetkilileri ve çalışanları...

Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde yer alan ve bölgesel ekonomik kalkınmada önemli rol oynayan Teknopark yönetim kurulu, firma yetkilileri ve çalışanları kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.

Toplantıya Vali Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan İkitemur, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Orhan Hazer, Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, firma yetkilileri, Ar-Ge personelleri ve Teknopark çalışanları katıldı.

Bozok Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Orhan Hazer, burada yaptığı konuşmada, Bozok Teknopark paydaşları olarak birlikteliği daha da pekiştirmek adına böyle bir toplantı tertip ettiklerini belirterek, Teknopark ailesinin daha verimli bir şekilde gelişerek üniversite ile birlikte şehri sürükleme noktasında önemli adımlar atacaklarını ifade etti.

Vali Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan İkitemur da inovasyona ve bilimsel anlamda üretime katkı sağlamayı amaç edinen sanayici ile işbirliği içerisinde olan Bozok Teknopark'ın bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali İkitemur, şunları kaydetti: "Teknopark çok iyi dizayn edilmiş ve maliyetleri çok düşük ofislerin bir araya gelmiş olduğu bir yapı kesinlikle değil. Orada ülkeye katma değer sağlayacak bir takım yatırımların yapılması gerekiyor. Bilginin raflarda durması değil o bilgilerin mühendislik anlamında, inovasyon anlamında dönüşüme uğrayıp sanayi ya da teknolojik bir ürüne dönüşmüş olması gerekiyor. Bu anlamda hepimiz Yozgat ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir çabanın mimarları olmak durumundayız."

Belediye Başkan Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Kılınçaslan ise firmalar ve kurumlar arası sinerji ve işbirliği fırsatlarını arttırmak, nitelikli kişilere iş ve girişimcilik imkanları sağlamak açısından Teknoparklara ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı. Kılınçaslan, Yozgat'ın bölgesel ve ekonomik kalkınmasında Bozok Teknopark'ın önemli olduğunu bildirdi.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı, Yozgat'ın Türkiye'nin gelişmişlik seviyesinde 60. sıralarında yer alan bir kent olduğuna dikkat çekerek, bu seviyelerde olmasının temelinde Yozgat'ın potansiyelinin olmaması değil algıdan kaynaklandığını anlattı. Bozok Teknopark'ın Yozgat'ın kalkınmasında temel itici güç olduğunu belirten Taşcı, üniversite ile birlikte Teknopark'ın kalkınma için önemli bir şans olduğunu sözlerine ekledi

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey de toplantının gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Karacabey, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Bakanlarımız Teknopark ziyaretinde her bir çalışanın gösterdiği gayret sayesinde oldukça olumlu bir imaj doğdu. Bu anlamda sizlere teşekkür etmek için bu toplantıyı tertip etmek istedim. Yaşadığımız sürece hepimiz ülkemiz için milletimiz için ve çocuklarımız için bir şeyler katmak zorundayız. Yaşarken bir şeyler üretebiliyorsak bizden sonra gelecek kuşaklara iyi bir şeyler bırakabiliyorsak yaşamı anlamlı kılabiliriz.

Bu anlamda birlikte olmamız, birlikte düşünmemiz ve üretmemiz oldukça önemlidir. Şehrimizin kalkınmasının yanı sıra Üniversite ve araştırma merkezlerindeki akademik bilgi ve araştırma potansiyelinin teknolojik ürünlere dönüştürülüp ticarileştirilmesi adına Teknopark'ın önemli bir katma değer olduğu fikrindeyim. İnşallah ülkemiz ve şehrimiz için birlikte hareket ederek önemli gelişmelere imza atarız."

Toplantı karşılıklı fikir ve önerilerin dinlemesinin ardından son buldu.

Cihan

Bozok Teknopark yöneticileri bir araya geldi

Bozok Teknopark yöneticileri bir araya geldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim