• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bozkurt Tsm’den ‘Kansere Duyarlı Olun’ Çağrısı

Bozkurt Tsm’den ‘Kansere Duyarlı Olun’ Çağrısı
Bozkurt Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), 30-65 yaş arası tüm kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-75 yaş arası tüm kadın ve erkeklere kalın bağırsak kanseri...

Bozkurt Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), 30-65 yaş arası tüm kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-75 yaş arası tüm kadın ve erkeklere kalın bağırsak kanseri taramasının ücretsiz olarak yapıldığını belirterek kanser taraması yaptırmaları konusunda daha çok duyarlı olmaya davet etti.

Bozkurt Toplum Sağlığı Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Kanser dünya giderek artan bir sağlık problemidir. Sebebi bilinen ölümler sıralamasında ilk sırayı alan kanser, öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Fakat kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması da bu konuya verilen önemin giderek artmasını sağlamıştır. Kanser için farkındalık oluşturmak ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, Kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde 4 Şubat Dünya Kansere Günü olarak kutlanmaktadır. Kansere karşı varılan mücadelede erken tanı büyük önem taşımaktadır. İnsanlarda herhangi bir belirti oluşmadan kanserin araştırılmasına tarama denir. Erken teşhis imkânı sağladıkları için tarama yöntemleri kansere karşı mücadelede çok önemlidir. Biz bu mücadelede önce kanserden korkmamayı öğrenmeliyiz. Korku doktora gitmeyi önler ve hastalığın iyileştirilmesini engeller. Kanserin iyileştirilebilir bir hastalık olduğunu unutmamalıyız. İyileşme oranı kanserin erken teşhisi ile doğru orantılıdır. Yani "erken teşhis hayat kurtarır" Kanserin tanısı ne kadar erken konursa; tedavisinin başarıya ulaşma şansı da o kadar yüksek olur. Bozkurt toplum sağlığı merkezi Ekim 2015 tarihinden bu yana kanser tarama çalışmalarına ağırlık vererek devam etmektedir. Kasım 2015 "de Kastamonu'da ilçeler bazında rahim ağzı ve kalın bağırsak taramalarında birincilik elde edilmiştir. Son 4 ay içinde 56 rahim ağzı kanseri, 105 kalın bağırsak kanseri taraması yapılmıştır. Bu sayıların önümüzdeki dönemde artırılarak hedef kitleye ulaşılması amaçlanmaktadır. Kalın bağırsak kanseri için ulaşılması hedeflenen kitle sayısı yılda 1387,rahim ağzı kanseri taraması için ise 448 olarak belirlenmiştir. Bozkurt halkının böyle önemli bir konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim