• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Bozkır'dan dünyaya diyalog çağrısı

Bozkır'dan dünyaya diyalog çağrısı
AB Bakanı Volkan Bozkır, 21. Yüzyılın doğurduğu zorlukların çok daha derin iş birliği gerektirdiğini belirterek, diyalog çağrısı yaptı.

Bozkır, Dünya Ekonomik Forumu'nun "Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" temalı özel toplantısının açılışı öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Dünya Ekonomik Forumu'nun toplantılarına önem verdiklerini belirterek, dünyanın durumunun iyileştirilmesi hedeflerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Birçok bölgesel sorun yaşanan, dünyanın her yerine etkileri olan, güvenlik ve istikrar açısından sonuç doğuran sıkıntıların olduğu dönemde "Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı bir toplantının İstanbul'da yapılmasının önemini vurgulayan Bakan Bozkır, "Bu forumun, bize yeni bir vizyon ve pek çok yeni fikir vereceğine inanıyorum" dedi.

Bozkır, Türkiye'nin bu toplantının ev sahipliğini yapma sebebine değinerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, Afrika, Avrupa bölgesinin tam merkezinde yer alıyor. Burada çeşitli zorluklar ile en büyük fırsatlar aslında iç içe bulunuyor. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 99,9'u Müslüman. Aynı zamanda demokratik, hukukun üstünlüğüne saygı gösteren, serbest piyasa ekonomisini onlarca yıldan beri sürdüren bir ülke olarak Türkiye ön plana çıkıyor. Ayrıca AB üyeliğine ilerleyen bir ülke olması Türkiye'yi eşsiz kılıyor ve diğer ülkelere göre farklılaştırıyor. Bu saydığım nedenlerle Türkiye bu toplantının da ev sahibi seçildi. Ayrıca 2015'te G20 liderliğini Türkiye üstlenecek. Bu da bugünkü gayretlerimize ayrı bir anlam kazandırıyor."

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin daha da güçlü şekilde yenilenmiş durumda olduğunu anlatan Bozkır, "Halk tarafından ilk kez seçilen Cumhurbaşkanımız da bunu vurguladı, ayrıca hükümet programında da vurgulanıyor; biz yeni Türkiye'den, yeni vizyon ve yeni fırsatlardan söz ediyoruz" diye konuştu.

Bozkır, Türkiye'nin istikrar ve barış için yeni imkanlarla hareket edeceğini aktararak, "21. Yüzyılın doğurduğu zorluklar çok daha derin iş birliği gerektiriyor. Diyalogun ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Bölgesel ve uluslararası platform ve Dünya Ekonomik Forumu bizim için son derece önemli bir altyapı oluşturuyor. Bu ortaklığı, dayanışmayı; hem bölge hem de bölgenin ötesi için büyüme, kalkınma ve istihdam artırımını sağlayacak şekilde yapmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim