• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Bozdağ'ın ayakta alkışlanan sözleri

Bozdağ'ın ayakta alkışlanan sözleri
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında terör örgütüne ve destekçilerine sert tepki gösterdi.

Bozdağ'ın TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma şöyle:

"Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi elbette terör sorunu. Şu anda bazı illerimizin bazı ilçelerinde bölücü terör örgütü teröristleri tarafından hendekler kazılmış, barikatlar kurulmuş, bombalı düzenekler kurulmuş, elinde silah bulunan teröristler buradan askere, polise, kamu binalarına ve sivil vatandaşlara karşı otomatik silahlarla, roketatarlarla, el yapımı bombalarla saldırı düzenliyor, saldırılar yapıyor. İşte, ambulans çağrıldığında bakıyorsunuz ambulans şoförü veya oradaki bir hemşire öldürülüyor, infazlar yapılıyor.

Türkiye'de aynı tutumu izliyor

Dünyanın demokratik, hukuk devleti olan hangi ülkesi bir mahallesinde gayrimeşru, gayrihukuki bir biçimde teröristlerin hendek kazması ve orayı kurtarılmış bölge ilan etmesini görür buna ses çıkarmaz. Bir tane demokratik, hukuk devleti gösterin ki böyle bir minvalde, böyle bir durumda sessiz kalsın. Bütün egemen devletler, bütün hukuk devletleri hukuk içinde ne yapılması gerekiyorsa onu yapar. Amerika da, Almanya da, İngiltere de ülkemizin bazı yerleşim yerlerinde olduğu gibi terör eylemleri ve bununla alakalı çalışmalar olduğunda hangi tutumu onlar sergilerse Türkiye de aynı tutumu sergiliyor.

Orada devlet kalır mı?

Şu anda şiddeti yapan kim? Kanı akıtan kim? Şimdi, burada durup dururken bu kan akıyor mu? Şimdi, şu anda baktığınızda, diyelim ki terör saldırıları var, sanki Türk Silahlı Kuvvetleri veya güvenlik güçleri hiç kimse yok kendi kendine bir tarafa doğru kurşun atıyor, oralara operasyon düzenliyor. Peki, bu kadar asker, polis niye şehit oluyor? Yani demek ki karşıda birileri var. Peki, teröristler ellerinde silahlarla, bombalarla saldırırken Türkiye Cumhuriyeti devleti onu seyrederse oralarda devlet kalır mı, oralarda Hükûmet kalır mı, oralarda Türkiye kalır mı? Onun için, bu milletin huzuru için, güvenliği için, barışı için her türlü şiddete karşı, teröre karşı güvenlik güçleri gerekeni yapar.

Vatandaşımızın burnu kanamasın diye

Çözüm, elbette siyasidir. Biz hep söylüyoruz, şurada konuşuluyor; konuşmaktan yana bir sıkıntı var mı, tartışmaktan yana bir sıkıntı var mı? Ne kadar olursa olsun münazaradan, münakaşadan yana bir sıkıntı var mı?Sıkıntı bombadan yanadır, şiddetten yanadır, roketten yanadır, askeri, polisi şehit etmekten yanadır, masumları katletmekten yanadır. Bakın, o bölgede sokağa çıkma yasakları neden ilan edildi? Sivil vatandaşlarımızın kılına zarar gelmesin diye. Eğer sokağa çıkma yasakları ilan edilmemiş olsa sivil vatandaşlarımız zarar görebilirdi. Bugün, Sur'da, bu kadar süredir hâlâ operasyonlar sürüyorsa bunun ana nedeni, Sur'da yaşayan masum, sivil, teröre bulaşmamış ve onlarla birlikte olmayan, silaha elini sürmemiş bir vatandaşımızın burnu kanamasın diyedir. Onun için bunlar uzun sürüyor. Eğer başka ülkeler gibi Türkiye yapmış olsa başka olur ama biz ne yapıyoruz? Bir insanımız en ufacık zarar görmesin diye ona karşı büyük bir hassasiyetle hareket ediyoruz.

Böyle barış istenir mi?

Bakın, Ankara'da terör saldırısı oldu. Bir canlı bomba geldi, masum insanları ne yaptı? Orada ölümüne neden oldu, şehit oldu 29 tane insan. Şimdi, peki, ben soruyorum; bu işi yapan terörist midir, değil midir? Şimdi, buna gidip taziyede bulunmak, başsağlığı dilemek, mabetlerde bunu yapmak,burada şehit ettiği insanların ruhuna azap değil midir, terörü kutsamak değil midir, "İyi yaptın." kahraman görmek değil midir?

30 insanı öldürecek, şehit edecek, siz gideceksiniz, onu kutsayacaksınız, sonra "Ben barış istiyorum, kan dursun diyorum, gözyaşı dinsin diyorum..." Ya, böyle barış mı istenir? Böyle kan dursun mu denir?

Ak Parti Hükümeti asla istemez

O zaman, bunu burada Hükûmete söylediğiniz gibi, Kandil'e de söyleyeceksiniz, YPG'ye de, PKK'ya da, KCK'ya da, elinde silah olan, kan döken, kan dökmeyi şeref zanneden bütün herkese söyleyeceksiniz, teröristlere de söyleyeceksiniz.

Söyledin mi; Kandil'e seslendin mi? Nerede seslendin? Niye duymadık biz?

Hâlâ, o Sur'da eli silahlı, askere, polise kurşun yağdıranlar kim? Siviller mi? Siviller mi yapıyor bunu? Elinizi vicdanınıza koyun.Biz sivil bir vatandaşımızın burnu kanamasın diye her şeyi yapıyoruz. Kimse çocukların, kadınların, yaşlıların, masumların ölmesini istemez, hele AK Parti Hükûmeti asla istemez.

İnisiyatif aldık ama...

Bizim aldığımız inisiyatifleri cumhuriyet döneminde hiçbir cumhuriyet Hükûmeti almamıştır. Biz, bu ülkede, kan dursun, gözyaşı dinsin diye, her şeye rağmen biz inisiyatif aldık ama bütün bu inisiyatifleri bombalayan yine terör örgütüdür, ona destek verenlerdir. Onun için de onlara bunları söylerseniz samimi olduğunuza ben inanırım.

Ama bombayı atanı görmeyeceksiniz, hendeği kazanı görmeyeceksiniz, askerî, polisi şehit edeni görmeyeceksiniz, işte Merasim Sokak'ta onca vatandaşımızı şehit edeni görmeyeceksiniz, o masum insanları koruyan askerî, polisi göreceksiniz.

Burada adalet de yok, vicdan da yok, hakkaniyet de yok. Milletimiz hepsini görüyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim