• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Bozdağ: “Sayın Kılıçdaroğlu, Akademisyenlerin İmzaladığı Bildiriye İmza Atar Mı”

Bozdağ: “Sayın Kılıçdaroğlu, Akademisyenlerin İmzaladığı Bildiriye İmza Atar Mı”
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun akademisyenlerin tutuklanma kararına gösterdiği tepki gibi bu akademisyenlerin yaptığı...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun akademisyenlerin tutuklanma kararına gösterdiği tepki gibi bu akademisyenlerin yaptığı açıklamaya, bu açıklamanın içerisindeki görüşlere de tepki gösterip göstermediğini merak ettiğini söyledi.

Bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak için Yozgat'ta bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Akademisyenlerin tutuklanmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bozdağ, tutuklama konusundaki takdir yetkisinin mahkemeye ait olduğunu belirterek, "Onda bizim söyleyecek bir sözümüz yoktur. Tutuklama konusundaki kararı herkes eleştirebilir, mahkeme kararları eleştirilmez diye bir kural da yoktur. Ama ben Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan tutuklama kararına gösterdiği tepki gibi bu akademisyenlerin yaptığı açıklamaya, bu açıklamanın içerisindeki görüşlere de tepki gösterip göstermediğini merak ediyorum. Benim bildiğim kadarıyla sayın Kılıçdaroğlu böyle bir tepki göstermedi. PKK terör örgütüne ve eylemlerine, teröristlere, manevi destek anlamı taşıyan ve bunu da çok açık bir şekilde her satırında gördüğümüz bir metne Sayın Kılıçdaroğlu katılıyor mu katılmıyor mu? Bu akademisyenlerin yayınladığı metnin altına Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı sıfatı ile imzasını atabilir mi atamaz mı" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti devletini suçlayan terör örgütünü aklayan oradaki hendekleri, barikatları, tuzakları, askerimize, polisimize yöneltilen roketleri, bombaları, silahları, mermileri, şehitleri görmeyen ama her şeyi gördüğünü zanneden bu kişilere karşı siz gerçeği neden körsünüz, gerçeğe neden sağırsınız, olup bitenleri neden terör örgütünün gözü ile aklı ile kulağı ile algılıyor ve değerlendiriyorsunuz" diyen Bozdağ, "Biraz objektif olun, bu kadar olup bitenlerde terör örgütünün hiç mi suçu yok, hiç mi bir tane kusuru yok? Ankara'da gördük, Güven Park'ta onca insanımız şehit oldu, bunu şehit eden, o akademisyenlerin destek verdiği terör örgütünün canlı bombasıdır. Kılıçdaroğlu'na soruyorum o zaman Merasim Sokak'taki canlı bomba, Güven Park'taki canlı bomba, Sultanahmet'te, başka yerlerdeki canlı bombalar var. O zaman bu bombayı patlatan terör örgütlerine, kalbi, fikri, manevi destek verenlerle, destek çıkarak acaba bu canlı bombayı patlatanlara da destek çıkmış olmuyor mu? Soruyorum bu canlı bomba ile ilgili eleştirileri Sayın Kılıçdaroğlu yaptı, o zaman bu canlı bombaları üreten, kirli iklimi büyüten, besleyenlere karşı da Sayın Kılıçdaroğlu söyleyeceği laflar olması lazım. Maalesef söylemiyor" ifadelerini kullandı.

"FRANSA'DA YÜRÜYORLAR TÜRKİYE'YE SADECE TAZİYEDE BULUNUYORLAR"

"Belçika hükümetinin terör örgütü PKK'ya Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı Türkiye-AB zirvesinin yapılacağı AB Konsey Binasının hemen arkasında çadır kurmasına izin vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Her defasında söylüyoruz, terörün dini, milliyeti vatanı yoktur. Terör terördür. Nerde olursa olsun, kime karşı olursa olsun, hedefi ne olursa olsun, terörle uluslar arası toplumun birlikte ve dayanışma içerisinde mücadele etmesi lazım. Avrupa'da bir saldırı olduğunda ayağa kalkanlar, Türkiye'de benzer saldırılar olduğunda ayağa kalkmıyorlar maalesef. Paris'te bir saldırı oldu o saldırıdan sonda Paris'te herkes yürüdü. Ama dikkat edin Türkiye'de garın önünde, Merasim Sokak'ta, Güven Park'ta, Sultanahmet'te, Suruç'ta, pek çok yerde terör saldırıları oldu. Yüzlerce vatandaşımız bu saldırılarda hayatını kaybetti, pek çok insanımız yaralandı. Sadece taziye mesajları var, üzüntü mesajları var. Ama bu saldırıları yapan teröristlere dönük, hiçbirinde operasyonlar yok. Hukuklar işletilmiyor. Belçika'da başka ülkelerde de bu saldırıları yapan terör örgütleri, legal görünümlü bir takım yapılarla terör faaliyetlerinde bulunuyorlar. Dernekleri var, vakıfları var. Para toplayanları var. Türkiye tarafından yakalama kararı çıkartılan azılı teröristler, yakalama kararı çıkartılanlar, kırmızı bültenle arananlar oradalar. Ama onların gözü önünde faaliyet yapıyorlar, hiçbir şey yapmıyorlar" yanıtını verdi.

"AVRUPA TERÖRE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR"

Belçika'da da Fahriye Erdal'ın yıllarca himaye edildiğini ifade eden Bozdağ, "Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli bir işadamını öldürmüştü. Ama baktığınızda ne yapıyorlar himaye etmiyorlar. İade etmiyorlar. Onlara bir çete gözüyle bakıyorlar. Terör örgütü gözüyle bakmıyorlar. Onun için buradan diyoruz ki, Avrupa'daki dostlarımıza, ülkelere terör konusunda çifte standartlı olmayalım. Terör örgütü hangi örgüt olursa olsun. Hedefinde hangi ülke, millet, grup olursa olsun, ona karşı birlik beraberlik içerisinde olalım. DEAŞ nasıl vahşi canavar bir terör örgütüyse, PKK en az onun kadar vahşi canavar terör örgütü. DEAŞ nasıl kural tanımadan yaşlı çocuk herkesi katlediyorsa, PKK da aynısını yapıyor. Güven Park'ta durakta bekleyen insanların hepsi sivil değil mi? Onun içinde çocuklar var, kadınlar var, yaşlılar var, gençler var. Onların bir günahı var mı? Durakta bekleyenlere gidip orada canlı bomba, onların hayatını yok eden terör örgütü bunu kabul edecek. Sonra siz kalkıp, terör örgütünün canlı bombalarını, askere polise kurşun sıkan teröristlerin resimlerini içeren bir sergiye izin vereceksiniz. Bunun adı çifte standarttır. Türkiye'ye karşı terör olursa bizim için bir sorun yok demektir. Bize karşı bir terör olursa hep beraber hareket edelim demek fevkalade yanlış bir durumdur. Umarım ki bu konularda daha fazla çifte standarda devam etmezler. İşbirliğine yanaşırlar. PKK terör örgütüne karşı kağıt üzerinde değil gerçekten operasyon yaparlar. Belçika hükümetinden beklentimiz bu yöndedir. Geçmişte üçlü bakanlar zirvesinde de biz bu konuları muhataplarımızla detaylı görüştük. Kendilerine Türkiye'nin görüşlerini ve taleplerini ilettik. Onlarda ilgileneceklerini söylediler. Ama bu görüşmeden sonra ortaya çıkan bu fotoğraf bizi fevkalade üzmüştür. İlgilenmenin böyle olmaması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim