• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bozdağ: Sandık sonuçları şaşırtabilir

Bozdağ: Sandık sonuçları şaşırtabilir
Adalet Bakanı Bozdağ, cumhurbaşkanı seçiminde kamuoyu araştırma şirketlerini şaşırtacak sonuçların ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde esnaf ziyareti sonrası AA muhabirine açıklamada, cumhurbaşkanı seçiminde vatandaşın kararını çoktan verdiğini, bunu ziyaret ettiği esnafın da onayladığını söyledi.
Ziyaret ettiği esnafın içerisinde kararsız kimseyi görmediğini belirten Bozdağ, "Esnafımızın hepsi kararını netleştirmiş. Yarın kurulacak sandığı bekliyor. Kesinleştirdiği kararı sandıkta oya dönüştürecek. Türkiye'deki gezdiğim diğer illerdeki vatandaşlardan edindiğim intiba, Genel Başkanımız, Başbakanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sandıkta büyük bir desteği çıkacağı yönünde" diye konuştu.

Sandık sonuçları şaşırtabilir

Bozdağ, vatandaşın kararlı bir irade ortaya koyarak, cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini anlatarak, şöyle devam etti:
"Diğer adaylara dair çekinceleri var. O nedenle de Türkiye'nin cumhurbaşkanlığına en yakışan, bu makamı dolduracak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğüne yaraşır bir temsili içerde ve dışarıda sağlayacak 12 yıldır Başbakan olarak, 40 yılı aşkın bir süredir de siyasetçi olarak Türkiye için ter dökmüş birine destek vereceğini söylüyorlar. Çatı aday ve diğerleriyle ilgili de vatandaş genel başkanlara fevkalade kızgın. Yani bu kadar milletine, bu kadar devletine, bu kadar şehirlerine, insanlarına yabancı birini aday yapmış olmalarından dolayı da büyük bir öfke gördüm, bu öfkenin de yarın sandıkta bir karşılık bulacağına inanıyorum. O yüzden sandık sonuçları pek çok anketçiyi şaşırtacak, tekzip edecek sonuçlar olarak da ortaya çıkabilir."

-"Sırça köşklerde oturanlar, cumhurbaşkanı seçmeyecekler"

Kamuoyu araştırma şirketlerinin Erdoğan için yüzde 55 ila 60 arasında bir oy oranı gösterdiklerini, sandıktan bundan daha yüksek bir rakamın çıkmasının da mümkün olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:
"Ben sandıktan daha yüksek bir oran çıkacağını görüyorum. Çünkü vatandaşın tutumu, tavrı onu net gösteriyor. Birileri Ankara'da, İstanbul'da şurada, burada sırça köşklerinde oturmuşlar, oradan kararlar veriyorlar ama, sırça köşklerde oturanlar Cumhurbaşkanı seçmeyecekler. 

Belki onların bir oyu olacak ama vatandaşın yerine onlar oy kullanmayacak. Vatandaş doğrudan kendi oyunu kullanacak, o nedenle sırça köşklerde oturanların, boğaza nazır Türkiye'ye dair değerlendirme yapanların tahmini değil, Sorgun'daki esnafın, Yozgat'taki vatandaşın Türkiye'nin her bir yerindeki insanımızın tahminine ve değerlendirmesine önem vermek lazım. Biz onu görüyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim