• BIST 9645.02
  • Altın 2419.842
  • Dolar 32.5769
  • Euro 34.74
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Bozdağ: "Paralel Yapı Ülkemize İhanet Etti"

Bozdağ: "Paralel Yapı Ülkemize İhanet Etti"
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Paralel Devlet Yapılanması (PDY)'nın, eğitim ve din ile ilgili konularla ilgilenen bir görüntü oluşturduğunu belirterek, gelinen...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Paralel Devlet Yapılanması (PDY)'nın, eğitim ve din ile ilgili konularla ilgilenen bir görüntü oluşturduğunu belirterek, gelinen noktada eğitim ve dinle alakası olmayan her şeyle ilgilenmiş olduklarının görüldüğünü söyledi.

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Yozgat Büyük Sinema Salonunda düzenlenen il danışma toplantısına katılan Adalet Bakanı Bozdağ, Paralel Devlet Yapılanmasının eğitim ve din maskesi altında başka işlerle uğraştığını anlattı.

Bakan Bozdağ, Parelel Devlet Yapılanmasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Paralel dediğimiz bu yapılanma yıllar yılı hepimizin önünde eğitim ve din ile ilgili konularla ilgilenen bir görüntü oluşturdu, hepimiz öyle gördük. Eğitime bakıyorlar, dine bakıyorlar ama gelinen noktada eğitim ve din maske ve o maskenin arkasında gerçekten eğitimle dinle alakası olmayan her şeyle ilgilenmişler. Bu ülkenin cumhurbaşkanının, başbakanın telefonlarını dinlemeyi kim emrediyor, hangi cemaatin, hangi tarikatın, hangi dini hassasiyeti olan gurubu işine yarar, başbakan, bakan ne konuşuyor. Tefsiri daha iyi yazmak için mi lazım, hadisi daha iyi anlatmak için mi lazım, yoksa okulda daha iyi eğitim vermek için mi lazım."

Paralel yapının her alana girmeye çalıştığını belirten Bozdağ, şunları söyledi: "Savunma sanayinin işinde çalışan mühendisleri, teknisyenleri, uzmanları dinlemenin kime ne faydası var. Hangi sivil toplum örgütün işine yarayacaktır. Bir vatandaşın işine yarar mı, yaramaz. MİT TIR'ları hem de büyükelçilerin toplandığı bir dönemde orada çevirip arattırıp bu memleketin evlatlarını, sanki düşman devletlerin evlatları gibi yere yatırıp orada bunları yaptırtmak kimin ne menfaatinedir. Paralel devlet yapılanmasının işine mi yarıyor, yoksa başkalarının işine mi yarıyor. Yoksa dini, eğitimi daha iyi yapmak için onların işine mi yarıyor. Kimin işine yarıyor."

Türkiye'nin, DEAŞ terör örgütüne veya başka terör örgütlerine yardım yapan destek veren bir ülke gibi gösterilmek istendiğini belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "hangi dini hassasiyeti olan kişinin kişilerin veya eğitim hassasiyeti olan kişilerin sivil toplum örgütlerinin işine yarar. Ne menfaatiniz var burada. Dışişleri bakanının mit müsteşarının ve diğer devletin önemli yerlerinde görev yapanların konuşmalarının size ne faydası var. Devletin içine sızmış bu yapılar devletten edindikleri bilgileri ağabeylerine ötekilerine, berikilerine ulaştırınca o ağabeyler bu bilgilerle ne iş yapıyor o bilgiler ne işine yarar."

Bozdağ, konuşmasında paralel yapıyı eleştirilerine devam ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Devletin içine sızmış bu yapılar bu bilgileri kime veriyor. İldeki imamın Yozgat'taki alayın çalışmaları ile ne alakası var ne işi var ne işine yarar. Bu ülkenin MİT müsteşarının çalışmaları ne işine yarar. Başka bir ülkenin Türkiye'nin herhangi bir yerinden bilgi alması bu bilgileri kendi ülkelerine kullanması çabaları ve kolay kolay başaramıyorlar. Ama bir yapının içerisinde olup devletin imkan verdiği kişiler oradan ibadet aşkıyla bir yerlere oradan başka yerlere gittiği zaman bu nereye gidiyor. Kozmik odaya girildi. Yargı yoluyla girildi, akıl var, bir devlet herhangi bir konuda suç işleyecek, delillerin tamamını kozmik odaya ben şu kişiye karşı suç işledim diye oraya koyacak. Herkes bu kadar saf mı."

"BUNLARIN SİZE NE FAYDASI VAR"

Memleketimizin aleyhine çalışıldığını belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu işin içerisinde tepede olanlar bu ülkenin aleyhine her türlü çalışmayı şuan yapıyor. Pensilvanya'dan sürekli beddua seansları yapılıyor. Onun dediklerini yapmayı Allah rızası için ibadet kabul eden kendini cennete götürecek anahtar gibi görenler var. Pensilvanya'daki zat "Bana haber geldi Türkiye'de bir bakanla bir kadın bir yerde buluşacak, böyle bir tuzak var hemen bir yakınını arayarak haber verdik bir felaketin önüne geçtik" diyor. Allah aşkına Türkiye'nin MİT'i yok mu istihbaratı yok mu. Böyle bir bilgi varda bu ülkenin cumhurbaşkanına başbakanına MİT'e gitmiyor da taa Pensilvanya'ya gidiyor. Bu senin vazifen mi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika seyahatinde bu hareketin nasıl bir noktaya geldiğini göstermesi bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, şunları söyledi:

"PKK'lılar cumhurbaşkanını protesto ediyor, ASALA terör örgütü mensupları ve paralel devlet yapılanması mensupları el ele Türkiye'nin cumhurbaşkanına küfrediyor, hakaret ediyorlar. Samimi olanlar "biz Allah rızası için çalışıyoruz" diyor. Ben de onlara diyorum ki, bazıları da "Fethullah Gülen, Peygamber Efendimizle konuşuyor ona göre hareket ediyor" diyor. Ben de onlara diyorum, sorsanız ya Peygamber Efendimiz kendisine talimat verip bakanlar yatak odasında ne yapıyor görüntüle diye talimatı var mı. Peygamber Efendimizin bu ülkenin savunma sanayinin uzmanları ne yapıyor, bunları dinleyin diye talimatı var mı. Böyle bir şey var mı. İslam'a aykırı şeyleri peygamberimiz söyleyecek bunlar yapacak, böyle bir saçmalık olabilir mi. Onun için de paralel devlet yapılanması şuanda Türkiye'nin aleyhine dünyanın dört bir yanında büyük iftiralar, büyük yalanlar, büyük çalışmalar yapıyor. Bunlara karşı milli duruşumuzu manevi duruşumuzu da çok net oraya koymamız lazım. Yaptıklarını şuan hiç ülkenin hayrıyla uzaktan yakından alakası yok."

Devletin, bu millet büyük millet, büyük bir devlet olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Bozdağ, şunları söyledi: "Bu güne kadar pek çok olayla baş etti bundan sonra da baş edecektir. PDY dahil hiçbir paralel yapılanma Türkiye'de güç ve kudret sahibi bundan sonra olamayacaktır. Sadece milletine, sadece devletine, sadece anayasasına ve yasalarına sadakatle bağlı olanlar bu devletin içinde her türlü şerefli görevli şerefle onurla yaptıkları gibi bundan sonra da yapmaya devam edecektir."

HAKİM KARAR VERECEK ABİYE SORUYOR PENSİLVANYA'DAN TALİMAT GELİYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargıdaki hukuksuzluklara kulak tıkayamayacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi düşünün bir hakim karar verecek, dosyada karar vermek için mahallede veya ilde şuna sorsam diye soruyor veya Pensilvanya'dan talimat geliyor yasa böyle diyor, onların tamamını çöpe atıp böyle karar veriyor diye iddialar olursa, bütün halk bunu yaygın şekilde konuşursa, Adalet Bakanı olarak benim bunlara kulağımı, gözümü kapamam mümkün olabilir mi. Bu ülkenin anayasası ve yasalarına göre faaliyet yapan hükümeti olarak bizim böylesi bir yapı içerisinde olanlara karşı aman kör, sağır, dilsizi oynama lüksümüz olabilir mi. Eğer onu yaparsak biz o zaman bu ülkede bu millete gerçek anlamda ihanet etmiş oluruz. Yargı bağımsızlığı sadece hakimlerin, savcıların yasalara uyması değil, aynı zamanda yasalara uyarken, başka bağlılıklarını da karar verirken reddetmesi anlamına gelir. Şimdi bir yere bağlılığı olacak, o bağlılıkla yasayı çiğneyecek bu karar hakim kararı bunu veren mahkeme diyecek, siz de devlet olarak diyeceksiniz ki talimatla karar çıkıyor, o talimatı veren kararı veren belli, bunu yapan mahkemedir diyeceksin yok öyle bir şey. Yargının bağımsızlığını korumak hukuk devletini korumak bizim vazifemizdir. Bu ülkenin adalet politikalarının doğru bir şekilde yürümesi için yasal ve diğer altyapıları oluşturmak bizim vazifemizdir. Gerekli tedbirleri almak uygulamak bizim vazifemizdir. Bu ülkenin neresinde olursa olsun, bu ülkenin resmi, anayasal otoritesi dışında başka otoritelere bağlı kim hareket ediyorsa etsin o karşısında anayasa ve hukuku olacaktır. Anayasa ve hukuka mutlaka hesabını verecektir, bugün olmaz yarın olur ama mutlaka olacaktır."

DEVLET İÇİNDE İKİ OTORİTE OLMAZ

Devlet içinde iki otorite olamayacağını anlatan Bozdağ, şunları söyledi: "Devlet içinde tek otorite olur başka otorite olmaz. Biz devletimizin içindeki milletin kurduğu otoriteyi korumak, milletin tesis ettiği iktidarı korumak ve millete anayasa ve yasalar doğrultusunda hizmet etme konusunda gayret ve çabamızı bundan sonra da devam ettireceğiz. İnşallah ülkemizin yaşadığı çözmek için bugüne kadar yaptığımız çalışmalara daha büyük gayretle devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim