• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Bozdağ: Kılıçdaroğlu, kendi seviyesizliğini ortaya koymuştur

Bozdağ: Kılıçdaroğlu, kendi seviyesizliğini ortaya koymuştur
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı konuşmada, "Akademisyenler bir diktatör bozuntusunun, talimatlarıyla...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı konuşmada, "Akademisyenler bir diktatör bozuntusunun, talimatlarıyla gözaltına alındı" sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu kendi seviyesizliğini, kendi edep, terbiye ve ahlaktan yoksunluğunu bu açıklaması ile bir kez daha ortaya koymuştur." dedi.

Yozgat'ta bir dizi ziyaret ve açılış programlarına katılan Adalet Bakanı Bozdağ, Ankara'ya hareketi öncesi Grandser Otelde yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Bozdağ, şunları kaydetti: "Sayın Kılıçdaroğlu, zannediyorum ki kendi vasfını tarif etmiştir. Türkiye'de siyasetin, nasıl bir ahlak edep, toplumun değerleri bakımından seviye kaybı içinde olduğunu göstermektedir. Bir ana muhalefet partisi liderinin konuşacağı bir üslup böyle olabilir mi? Nezaket ve görgü kuralları devlet terbiyesi, siyasi ahlak bu toplumun ahlak yapısı, böylesi bir konuşmaya hak verebilir mi? Türkiye'nin neresinde, herhangi bir kişinin bu ülkenin saygın cumhurbaşkanına "diktatör bozuntusu" hakaretini haklı görebilir. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede diktatör olmadığını Sayın Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenlerin varlığı çok açık ve net gösteriyor. Bu ülkede diktatörlük olmuş olsa, Sayın Kılıçdaroğlu bu söylediği sözün bırak, aynısını böyle bir sözü, söyleyip söylememeyi, kalbine, aklına dahi getirebilir mi? Türkiye'nin demokrat bir ülke olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımızın demokrat bir kişiliğe sahip olduğunu en iyi şekilde bu millet görmekte bilmekte ve her seçimde, ona ve onun istikamet verdiği siyasete büyük destekler ortaya koymaktadır.

Maalesef çok büyük bir saygısızlıkla, çok büyük bir ahlaksızlıkla, çok büyük bir terbiyesizlikle, Sayın Cumhurbaşkanımız karşı karşıyadır. Bu millet böylesi bir ahlak, terbiye ve edep kaybı içerisinde olan liderleri hak etmediği gibi böylesi bir siyaseti de hak etmemektedir. Ben buradan Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren gönül veren vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu üslubu tasvip ediyor musunuz? Böylesi bir seviye, edep ve ahlak kaybı içerisinde olan yaklaşımı kimse onaylayabilir mi? Maalesef bir kongrede böylesi bir konuşmayı, anamuhalefet partisinin lideri yapabiliyor. Ondan sonra da kalkıyorlar Cumhurbaşkanımızı eleştiriyorlar. Şöyle söylüyor, böyle söylüyor, şunu yapıyor bunu yapmıyor diye. Şimdi söylenen şeylere bakın. Bunun karşısında herkesin tepki koyması bu ahlaksızlığa, bu edepsizliğe bu terbiyesizliğe herkesin kendince bir cevap vermesi doğru olandır. Böyle bir şey olamaz. Türkiye demokrasi ülkesi, özgürlükler ülkesi. Herkes eleştirisini özgürce yapacak. Ama eleştiri yapmak, hakaret etmek, küfretmek hakkını hiç kimseye vermez."

"Cumhurbaşkanımıza dönük büyük bir karalama kampanyası, itibar suikastı, 299. Madde üzerinden de sürdürülmektedir." diyen Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Bildiğiniz gibi TCK'nın 299. maddesi Cumhurbaşkanımıza hakareti düzenlemektedir. Bir yandan Avrupa'daki bazı yerlere gidip lobiler yapmak suretiyle, öte yandan da başka takım usullerle ülkenin aleyhine çalışan büyük bir kampanya yürütülmektedir. Bize gelen ziyaretçilere ben bunu 299. madde kapsamında soruşturulan ve kovuşturulan sözlerle ilgili örnekler verdim. Şimdi siz kendi ülkenizde cumhurbaşkanınıza veya devlet başkanınıza veya ülkenizin başkanına sinkaflı küfürler yapılmasını onaylar mısınız diye sordum. Yapılan küfürleri İngilizceye çevirerek kendilerine takdim ettim. Böyle şeyler sizin ülkenizde oluyor mu dedim. Yüzleri kızardı. Eğer küfretmek düşünce ise biz böyle bir düşünceye sonuna kadar karşıyız. Biz bunu bir düşünce değil, ahlaksızlık olarak görüyoruz, her türlü ahlaksızlığın karşısında, ahlakın temsilcisi olmaya özen göstereceğiz.

Hakaret etmek düşünce özgürlüğü müdür? Bunlar ağır eleştiri değil, resmen hakaret, resmen küfürdür. Bunu bu toplumun hukuku himaye etmediği gibi bu toplumun sahip olduğu değerler sinsilesi de, bu toplumun sahip olduğu ahlak da, genel ahlak anlayışı da, bunu himaye etmemektedir. Sayın Kılıçdaroğlu kendi seviyesizliğini, kendi edep, terbiye ve ahlaktan yoksunluğunu bu açıklaması ile bir kez daha ortaya koymuştur. O açıklamaya söylenecek çok söz var, çok ifade var ama bizim ahlakımız, bizim edebimiz, bizim aldığımız terbiye, o seviyeye inmemize izin vermemektedir. Ancak milletimiz onların seviyesine ben eminim ki bundan sonra daha da alçaltmaya devam edecektir. Tekrar bu açıklamaları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Böylesi siyasete lanet olsun diyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim