• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Bozcayakalı 63 Şehidin İsmi Anıtta Ölümsüzleşecek

Bozcayakalı 63 Şehidin İsmi Anıtta Ölümsüzleşecek
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozcayaka Mahallesi'nde, Rus Harbi, Trablusgarp, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda mahalleden...

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozcayaka Mahallesi'nde, Rus Harbi, Trablusgarp, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda mahalleden şehit düşen 63 kişinin isimlerinin yazılacağı Şehitler Anıtı'nın inşasına başlandı.

Ödemiş ilçesine bağlı Bozcayaka Mahallesi'nde, 5 metre 76 santimetre uzunluğunda, 1 metre 76 santimetre yüksekliğindeki Şehitler Anıtı'nın çalışmaları start aldı. Ödemiş Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar hızlı bir şekilde ilerlerken, sembolik anıtın tamamlandığında ise Rus Harbi, Trablusgarp, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda mahalleden şehit düşen 63 kişinin isimlerinin yazılacağı belirtildi.

63 şehit hakkında çalışmalar yapan yazar Hüseyin Öztürk, Bozcayaka inşa edilecek anıtın bir ilk olma özelliğini taşıdığını ifade ederek, "Rus Harbi, Trablusgarp, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı'nda 200 nüfuslu köyümüzden 63 kişi şehit düştü. Beş savaşta 63 şehit veren köyümüzde bir anne ve babanın dört evladı birden Çanakkale'den dönemedi. Bu duruma Türkiye'nin başka hiçbir yerinde rastlayamazsınız. 1900 doğumlu dedemden edindiğim bilgileri çocukluktan itibaren not ederek araştırmalar yapmaya başladım. Şehitlerimizin aileleriyle görüştüm. Bu konuda 2011 yılında da Küçük Menderes gazetemiz aracılığıyla tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi Bozcayaka'da da bir sembolik şehitlik inşa edilmesi için çağrıda bulunduk. Bu sesimizi Ödemiş Belediyesi duydu ve geçtiğimiz günlerde köyümüzde 5 metre 76 santimetre uzunluğunda, 1 metre 76 santimetre yüksekliğinde üzerinde şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı bir anıt inşa etmeye başladı. Türkiye genelinde binlerce köyümüz var, bu açıdan Bozcayaka'ya inşa edilecek anıt bir ilk olma özelliği de taşıyor" dedi.

Bozcayakalı 63 Şehidin İsmi Anıtta Ölümsüzleşecek

Bozcayakalı 63 Şehidin İsmi Anıtta Ölümsüzleşecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim