• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bozcaada’da Akaryakıt Krizi Çözüldü

Bozcaada’da Akaryakıt Krizi Çözüldü
Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde deniz ulaşımını sağlayan firma ile yakıt istasyonu arasında yaşanan fiyat anlaşmazlığı sebebiyle başlayan kriz çözüldü.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde deniz ulaşımını sağlayan firma ile yakıt istasyonu arasında yaşanan fiyat anlaşmazlığı sebebiyle başlayan kriz çözüldü. İki gündür yakıt bulunmayan Bozcaada'ya akaryakıt tankeri geldi ve satış yeniden başladı.

Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş ile Bozcaada'da bulunan tek akaryakıt istasyonu arasında gemi ücreti konusunda yaşanan sıkıntı sebebiyle adaya yakıt tankeri getirilmemiş, stoklar bitince Bozcaada iki gün yakıtsız kalmıştı. Vatandaşlar yakıtı ana karadan bidonlarla taşıyarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışmıştı. Yaşanan sıkıntı, akaryakıt firmasının GESTAŞ'ın istediği ücreti ödemeyi kabul etmesiyle çözüldü.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, akaryakıt firması ve Gestaş ile görüştüklerini söyleyerek, "Akaryakıt tankerleri, adaya özel gemi seferi ile getiriliyor. Yani yakıt tankerinin bindiği feribota başka araç alınamıyor. Boş tanker geri dönüşte de yine aynı şekilde feribota tek olarak biniyor. GESTAŞ, bu seferlerin fiyat tarifesini 950 TL olarak belirlemiş. Daha önce, bir kolaylık sağlamak amacıyla, bu geçişleri tek seferlik ücretlendiriyordu. Ancak bu bir şirket. Kendi iç denetimleri de var. Bu konuda sıkıntı yaşayınca, normal tarifeyi uygulamaya başladı. Bununla alakalı bir sıkıntı yaşandı. Yakıt firması da bunun kendileri için ek maliyet oluşturacağını söyledi. Kaymakamımızla birlikte her iki şirketle görüşerek, arabuluculuk yaparak bir çözüm yolu bulmaya çalıştık. Yakıt firması, parayı ödemeyi kabul etti. Yakıt tankeri Bozcaada'ya geldi. Şu an adada yakıt sıkıntısı yok. Ancak sanıyorum her iki şirkette aralarında, önümüzdeki günlerde bir görüşme yaparak kalıcı bir çözüm yolu bulmak için uğraşacaklar" dedi.

1900 TL ödeyerek yakıt tankerini Bozcaada'ya getirdiklerini söyleyen Akaryakıt İstasyonu Müdürü Figen Koçman, "Şirketimiz 2008 yılından itibaren Bozcaada'da akaryakıt hizmetini üstlenen tek firma olarak hizmet vermektedir. Bozcaada'ya akaryakıt getirebilmemiz için güvenlik gerekçesiyle Gestaş'a ait gemiyi kiralamak suretiyle özel sefer kullanmak zorunluluğu bulunmaktadır. Mart 2016 sonuna kadar bu özel seferin geliş-dönüşü için 950 TL ödenmekte iken, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren Gestaş tarafından geliş-dönüş için 950 artı 950 olmak üzere toplam 1900 TL talep edilmeye başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak Gestaş yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, Gestaş yönetim kurulunun kararlaştırdığı 2015 ve 2016 gelir tarifesinde "Özel sefer tek geçiş ücreti'nin 950 TL olduğu öğrenilmiştir. Daha önceden bu tutar dönüş için bizden talep edilmediği için tarafımızdan zam olarak algılanmıştır. Şirket olarak gelir tarifesini bilmemiz mümkün değildir. Şu an için 1900 TL ödenerek yakıtımız adaya gelmiş, hizmet verilmeye devam edilecektir. Halkın daha uygun şartlarda hizmet alabilmesi için Çanakkale Valiliği ve Gestaş Genel Müdürlüğü ile Şirket Müdürlüğümüz arasında çözüm odaklı görüşmelerin devam etmesi konusunda iyi niyetli gayretlerimiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Bozcaada’da Akaryakıt Krizi Çözüldü

Bozcaada’da Akaryakıt Krizi Çözüldü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim